Donald Trump pregătit să intervină în disputa dintre Moscova şi Riad privind prețul petrolului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preţ petrol
Preţ petrol
Donald Trump s-a declarat din nou marţi dispus să intervină în războiul petrolului în care se confruntă Rusia şi Arabia Saudită, notează AFP. Liderul administraţiei de la Washington a afirmat că a discutat îndelung despre prăbuşirea preţului la petrol cu omologul său rus, Vladimir Putin, precum şi cu prinţul moştenitor al regatului saudit, Mohammad bin Salman, cu ocazia a două recente convorbiri telefonice. 

Donald Trump s-a declarat din nou marţi dispus să intervină în războiul petrolului în care se confruntă Rusia şi Arabia Saudită, notează AFP.

Liderul administraţiei de la Washington a afirmat că a discutat îndelung despre prăbuşirea preţului  petrolului cu omologul său rus, Vladimir Putin, precum şi cu prinţul moştenitor al regatului saudit, Mohammad bin Salman, cu ocazia a două recente convorbiri telefonice.

'Am avut o discuţie excelentă cu preşedintele Putin. Am avut o discuţie minunată cu prinţul moştenitor', a spus Donald Trump în cursul briefingului său de presă devenit cotidian şi consacrat în principal pandemiei de COVID-19. 'Cele două ţări vorbesc despre asta între ele şi mă pot alătura discuţiilor dacă va fi nevoie la momentul oportun', a declarat preşedintele american, subliniind dilema Statelor Unite: reducerea preţului la pompă este în profitul consumatorilor, dar prăbuşirea preţului ţiţeiului pune în pericol întreg sectorul petrolier american.

Preţul petrolului, care a atins luni cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani, a înregistrat, de asemenea, cea mai importantă reducere lunară şi trimestrială din istoria sa. Afectat deja de criza economică provocată de pandemie, preţul ţiţeiului a scăzut când Arabia Saudită a anunţat că este pregătită să inunde piaţa. Casa Albă a indicat luni, la finalul discuţiei dintre Vladimir Putin şi Donald Trump, că cei doi lideri au căzut de acord asupra 'importanţei stabilităţii pe piaţa internaţională a energiei', precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel