Data actualizării:
Data publicării:

Donald Trump, noi mutări. Chirieac: România ar putea să profite enorm

Autor: Vlad Manolache | Categorie: Stiri
WhatsApp

Analistul Bogdan Chirieac consideră că, în contextul politic global, conturat de ultimele declarații ale președintelui Donald Trump, România ar putea să profite, însă nu este capabilă să o facă.

În contextul declarațiilor de la Helsinki, dar și a ultimelor întrevederi cu liderii europeni, Donald Trump a arătat care este strategia politică pe care SUA o va aplica în raport cu marile puteri. Analistul Bogdan Chirieac susține că "alegerea făcută de poporul american prin aducerea la Casa Albă a lui Donald Trump este o șansă nu doar pentru cea mai puternică țară a lumii, ci și pentru umanitate în general. Acolo unde lăsase administrația Obama omenirea, urma haosul, e un tip de comunism liberal promovat de administrația democrată de la Casa Albă care a condus inclusiv la ceea ce au numit primăvara arabă, o imensă greșeală de strategie prin care, în 2011 (...) Ce a făcut Establishment-ul american, a rămas anchilozat. Donand Trump vine și sparge zidurile, o face în stilul său, poate în stil de berbec așa, cu scandal, cu gălăgie, e o persoană tumultoasă, puțin arogantă, dar această înnoire este absolut necesară", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

"România, pe de o parte nu se poate aduna"

Analistul este de părere că România ar putea profita de actuala situație. "Problema este că românia ar putea să profite enorm de noua situație, dar nu e capabilă să facă lucrul acesta pentru că deschiderea către business la o țară cu potențialul României mai ales în domeniul energetic, ar fi estraordinar. Dar România, pe de o parte nu se poate aduna, dar România ar trebui să joace extraordinar, ca o națiune un singur gând, o singură voință. Pe de altă parte, în Statele Unite avem un război foarte dur între democrați, care nu s-au desprins nici de președintele Obama, nici de doamna Hillary Clinton, nici de marii sponsori ai sistemului și republicani. Republicanii, nici ei, în acest moment, nu sunt strâns uniți în jurul lui Donald Trump. Cu Statele Unite sunt mai multe părți. Cu Europa, e posibil ca Germania să îi ceară lui Putin să nu negocieze bilateral cu Donald Trump? Vă dați seama. După ce Donald Trump i-a spus Germaniei că sunt prizonierii Rusiei, că 'noi vă apărăm și voi dați bani rușilor'. În replică, Germania a zis că 'nu suntem prizonierii rușilor, dar nu suntem nici ai americanilor'", a mai spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel