Donald Trump, discurs din spatele geamului anti-glonț la primul miting electoral în aer liber de după atentat
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Donald Trump a participat la primul miting electoral în aer liber după atentatul din luna iulie.

Donald Trump a participat miercuri la un miting electoral în aer liber în Carolina de Nord, primul său eveniment de campanie în exterior de la tentativa de asasinat care l-a vizat la jumătatea lui iulie, relatează AFP, scrie Agerpres. Iar măsurile de securitate au fost crescute, după atentatul de asasinat de luna trecută. Astfel, pentru această reuniune publică prevăzută în cursul după-amiezii la Muzeul Aviației din Asheboro, un panou de sticlă antiglonț a înconjurat podiumul de pe care a vorbit fostul președinte.


 
Secret Service, însărcinat cu protecția marilor personalități politice, a recomandat ca Donald Trump să înceteze să participe la evenimente publice în exterior, după ce un tânăr a tras de mai multe ori asupra sa de pe un acoperiș din apropiere pe 13 iulie, în timpul unui miting de campanie din Pennsylvania.

Candidatul republican în vârstă de 78 de ani a participat de atunci la circa zece mitinguri în săli, dar a spus că nu renunță la întâlnirile cu susținătorii săi în exterior.

Donald Trump a declarat la sfârșitul lui iulie, pe rețelele sociale, că Secret Service ”a acceptat să-și întărească considerabil mijloacele” de protecție în perspectiva unor mitinguri în aer liber. ”Sunt capabili să facă acest lucru”, a adăugat el.

Această tentativă de asasinat a atras demisia directoarei Secret Service, Kimberly Cheatle, criticată pentru modul în care agenția a gestionat evenimentul.

Citește și: Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump, la un miting electoral / Toate informaţiile şi reacţiile

Trump vrea să reducă elanul luat de Harris

Miliardarul republican face campanie în mai multe state-cheie în această săptămână, în scopul de a reduce din elanul luat de rivala sa, Kamala Harris. Vicepreședinta democrată a fost oficial învestită marți seară drept candidată a partidului în cursa prezidențială, în cadrul convenției Partidului Democrat de la Chicago.

Candidata democrată la președinția SUA, Kamala Harris, a promis că va lupta din greu în ultima parte a campaniei, îndemnându-și partidul să se pregătească pentru o ”cursă strânsă” împotriva republicanului Donald Trump, în timp ce s-a adresat susținătorilor la un miting la Milwaukee, în Wisconsin, relatează DPA.

”Știm că va fi o cursă strânsă până la sfârșit. Ne așteaptă o muncă grea, dar ne place munca grea. Munca grea este o muncă bună”, a spus Harris marți seara.

”Nu, nu am câștigat deja”, a continuat democrata în vârstă de 59 de ani, răspunzând la uralele publicului. ”Avem 77 de zile de muncă”, a spus ea.

Deși Harris este puțin înaintea contracandidatului ei republican în sondajele naționale, avansul ei se încadrează adesea în marja de eroare.

Citește și: Kamala Harris a acceptat nominalizarea democraților pentru cursa prezidențială spre Casa Albă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel