Donald Trump dă FBI în judecată pentru perchezițiile de la Mar-a-Lago
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Donald Trump a lăsat să plutească incertitudinea asupra unui posibil anunţ al candidaturii sale luni seară
Donald Trump a lăsat să plutească incertitudinea asupra unui posibil anunţ al candidaturii sale luni seară
Donald Trump a decis să dea în judecată FBI și Departamentul de Justiție pentru perchezițiile care au avut loc la domiciliul Mar-a-Lago.

Fostul președinte american Donald Trump a cerut unui judecător să înghețe ancheta Departamentului de Justiție a dosarelor confiscate din casa sa din Mar-a-Lago. Într-un proces, echipa să juridică a cerut să fie numit un avocat independent care să supravegheze documentele pe care agenții FBI le-au luat la începutul acestei luni. Unsprezece seturi de dosare clasificate au fost luate de la proprietatea domnului Trump din Florida pe 8 august, potrivit FBI.

Trump este investigat pentru posibilă manipulare greșită a documentelor. Președinții americani trebuie să își transfere toate documentele și e-mailurile către o agenție guvernamentală numită Arhiva Națională – iar FBI investighează dacă Trump a gestionat necorespunzător înregistrările, ducându-le de la Casa Albă la Mar-a-Lago, după ce și-a părăsit mandatul în ianuarie 2021. . El a negat orice faptă greșită și a spus că articolele au fost desecretizate.

În documentul de 27 de pagini depus la un tribunal din Florida, echipa juridică a lui Donald Trump acuză căutările departamentului de justiție „vreau pur și simplu nasul cămilei sub cort, astfel încât să poată scotoci fie după documente utile din punct de vedere politic, fie să sprijine eforturile de a împiedica președintele Trump să candideze din nou”. 

Departamentul de Justiție (DoJ) a precizat într-o scurtă declarație că procurorii erau la curent cu procesul lui Donald Trump și vor răspunde în instanță

Ce a căutat FBI la reședința lui Donald Trump

Departamentul de Justiție al SUA suspectează că fostul președinte ar fi putut săvârși o ilegalitate. Mandatul de percheziție arată că agenții FBI au adunat dovezi pe 8 august, ca parte a unei investigații pentru a stabili dacă Trump a gestionat în mod necorespunzător înregistrările guvernamentale, ducându-le de la Casa Albă la Mar-a-Lago. Este demn de remarcat aici că președinții SUA trebuie să transfere toate documentele și e-mailurile lor către o agenție guvernamentală numită Arhivele Naționale. După percheziții, Donald Trump a cerut bani de la susținătorii săi pentru viitoarea campanie electorală.

Iar la începutul acestui an, acea agenție a declarat că a preluat 15 cutii cu hârtii de la Mar-a-Lago pe care Trump ar fi trebuit să le predea când a părăsit Casa Albă. A spus că au inclus informații clasificate și au cerut departamentului de justiție să investigheze.

Pentru a obține mandatul de percheziție, procurorii au trebuit să-l convingă pe judecător că au un motiv probabil să creadă că ar fi avut loc o infracțiune. De asemenea, știm că efortul de a solicita un mandat de percheziție a fost semnat de șeful departamentului de justiție – procurorul general – care este cel mai înalt oficial legal al țării. Vom vedea dacă Donald Trump va avea câștig de cauză în procesul împotriva FBI, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel