Donald Trump critică dur o iniţiativă privind blocarea exporturilor de motoare de avioane în China
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump a criticat dur, marţi seară, propunerile care ar putea bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de companii americane, informează site-ul agenţiei Reuters.

Donald Trump a argumentat că raţiunile de siguranţă naţională nu trebuie să devină "pretexte" pentru a împiedica ţări străine să achiziţioneze produse americane.

"Statele Unite nu pot şi nu vor deveni un loc atât de dificil pentru ţările străine care vor să cumpere produsele noastre; nu va funcţiuona nici măcar argumentul utilizat mereu că firmele noastre vor fi forţate să se retragă pentru a rămâne competitive. Sper exemplu, eu vreau să fie posibil în continuare să fie cumpărate de către China motoarele noastre de avioane, cele mai bune din lume", a declarat Donald Trump prin Twitter.

La ce face trimitere preşedintele SUA

"Pe biroul meu au ajuns lucruri care nu au nicio legătură cu securitatea naţională (...)", a adăugat liderul SUA. Donald Trump pare să se refere la relatări potrivit cărora Administraţia de la Washington analizează posibilitatea de a bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de firma General Electric.

Statele Unite şi China, cele mai mari economii ale lumii, au o relaţie complicată şi competitivă. Donald Trump a semnat cu Beijingul prima etapă a unui acord comercial, după o serie de sancţiuni bilaterale introduse pe fondul disensiunilor, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel