Donald Trump cere să fie reînvestit la Casa Albă sau organizarea alegerilor anticipate. Zuckerberg a recunoscut că a cenzurat informaţii despre Hunter Biden
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 30 aug 2022, 13:43
WhatsApp
Facebook Donald Trump
Facebook Donald Trump
Donald Trump cere să fie repus la Casa Albă sau organizarea alegerilor prezidenţiale anticipate, după ce Mark Zuckerberg, şeful Facebook, a recunoscut cenzurarea unor informaţii despre Hunter Biden, fiul lui Joe Biden. 

"FBI a îngropat povestea laptopului lui Hunter Biden înainte de alegeri, ştiind că, dacă nu o fac, Trump ar fi câştigat cu uşurinţă alegerile prezidenţiale din 2020. Este fraudă electorală masivă şi interferenţă în alegeri la un nivel nemaivăzut în ţara noastră. 

Cum se poate repara? Declaraţi câştigătorul de drept sau, deşi ar fi o soluţie minimală, declaraţi alegerile din 2020 compromise şi organizaţi noi alegeri, imediat", a scris Trump pe reţeaua sa socială, Truth Social, conform Business Insider

Zuckerberg admite că a cenzurat povestea ”Hunter Biden Laptop” timp de o săptămână la îndemnul FBI

Zuckerberg a recunoscut acest lucru pe podcastul ”The Joe Rogan Experience”. Mark Zuckerberg a spus că a făcut acest lucru din cauza unei solicitări generale din partea FBI de a restricționa dezinformarea electorală.

În timpul podcastului, Joe l-a întrebat pe Zuckerberg cum gestionează Facebook problemele controversate... cum ar fi povestea lui Hunter Biden și dacă a fost cenzurată.

Ca răspuns, Zuckerberg a spus: ”Am luat-o pe o cale diferită de Twitter. Adică, practic, fundalul poveștii este că FBI-ul, practic, a venit la noi... la niște oameni din echipa noastră. Au fost de genul Hei, doar ca să știi... ar trebui să fii în alertă.”, scrie BBC.

Zuckerberg a recunoscut că au cenzurat povestea ”Hunter Biden Laptop” pe Facebook

Facebook nu a interzis complet partajarea articolului, ci a limitat în schimb cât de mult a putut algoritmul său timp de o săptămână, în timp ce verificatorii de fapte terți au încercat să verifice raportarea. Deci, deși oamenii puteau posta articolul și discuta despre el, era mai puțin probabil să se răspândească organic la noii utilizatori.

El a spus: ”Deci protocolul nostru este diferit de Twitter. Ce a făcut Twitter este... că nu poți distribui deloc asta. Noi nu am făcut asta. Ce am făcut noi a fost... să o transformăm în ceva de raportat ca potențială dezinformare... dezinformare importantă... și... cred că timp de cinci sau șapte zile distribuția Facebook a fost scăzută, dar oamenilor li s-a permis totuși să distribuie povestea. În principiu, clasamentul și fluxul de știri au fost puțin mai mici, așa că mai puțini oameni au văzut-o”.

Citeşte şi Demisie de top în FBI: Acuzații de dezinformare și obstrucționarea investigațiilor care îl vizau pe Hunter Biden, fiul președintelui SUA

Povestea ”Hunter Biden Laptop”

În 2020, New York Post a făcut o expunere care a dezvăluit existența a zeci de mii de e-mailuri între fiul lui Biden, Hunter, și asociați de afaceri din Ucraina. New York Post, în expunere, a susținut că e-mailurile au dezvăluit modul în care fiul lui Biden și-a folosit accesul politic în relațiile sale de afaceri în străinătate.

Povestea a fost publicată cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile prezidențiale dintre Joe Biden și Donald Trump, pe care Joe Biden le-a câștigat.

Acesta a susținut că un laptop, abandonat într-un atelier de reparații de Hunter Biden, conținea e-mailuri care includeau detalii despre Hunter care i-a prezentat tatălui său un magnat al energiei ucrainene și aranja o întâlnire. În mod critic, a alimentat acuzații de lungă durată despre corupție din partea lui Joe Biden pentru a asigura succesul afacerilor fiului său în Ucraina.

În acest context, povestea New York Post, bazată pe date exclusive la care nicio altă agenție de presă nu a avut acces, a fost întâmpinată cu scepticism - și cenzurată de rețelele de socializare.

Cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA, editorul de opinie al New York Post, Sohrab Ahmari, a dezvăluit că Twitter nu îi mai permite să posteze articole care detaliază ”corupția unui candidat la președinție al unui partid major, Biden”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?