Data actualizării:
Data publicării:

Donald Trump anunţă numele vicepreședintelui. Candidatura lui, oficializată la Convenţia Naţională Republicană

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres - Donald Trump
Foto: Agerpres - Donald Trump
Donald Trump anunţă numele vicepreședintelui.

Fostul preşedinte republican al SUA şi candidat la un nou mandat, Donald Trump, va anunţa luni numele celui care urmează să-i fie vicepreşedinte dacă va câştiga scrutinul din 5 noiembrie, a confirmat el pentru postul FOX News, potrivit agenţiei EFE.

Un cunoscut jurnalist al acestui post, Bret Baier, a transmis în timpul programului său că Trump i-a confirmat că „va anunţa chiar astăzi opţiunea sa pentru (postul de) vicepreşedinte”.

La două zile după ce a supravieţuit unei tentative de asasinat la un miting, Trump se află la Milwaukee (Wisconsin), unde se desfăşoară Convenţia Naţională Republicană, care va oficializa candidatura sa la preşedinţie, împreună cu cea a vicepreședintelui, al cărui nume fostul preşedinte a preferat să-l păstreze secret până acum.

Mai multe nume au fost vehiculate, respectiv senatorul J.D. Vance din statul Ohio, senatorul Marco Rubio din Florida, senatorul Tim Scott din Carolina de Sud, sau guvernatorul statului Dakota de Nord, Doug Burgum. Toţi aceştia l-au însoţit pe Trump în dezbatere electorală televizată desfăşurată pe 27 iunie la Atlanta, în care contracandidatul său, actualul preşedinte democrat Joe Biden, în vârstă 81 de ani, părea dezorientat şi se exprima cu dificultate, prestaţie în urma căreia au venit inclusiv din tabăra democrată apeluri pentru retragerea sa din cursă şi găsirea unui alt candidat, dar Biden refuză să se retragă.

Donald Trump îşi doreşte un vicepreşedinte pe deplin loial, după ce s-a considerat trădat de fostul său vicepreşedinte Mike Pence, care pe 6 ianuarie 2021 a refuzat să se opună ratificării victoriei lui Biden de către Congres, victorie despre care fostul preşedinte republican susţine că a fost obţinută prin fraudă, iar mai târziu Pence a colaborat cu justiţia împotriva lui Trump în dosarul asaltului din acea zi al simpatizanţilor săi asupra Capitoliului. Candidatul republican la vicepreşedinţie urmează să ţină miercuri un discurs în faţa delegaţilor partidului participanţi la convenţie, după care va urma joi discursul lui Trump.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel