Donald Trump, anunț pe Twitter: Demisie după scandal
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Şeful Administraţiei Protecţiei Mediului (EPA), Scott Pruitt, a demisionat din funcţie.

Scott Pruitt a fost acuzat că beneficiază de o chirie privilegiată de la un lobbyst şi că a călătorit prea mult pe cheltuiala contribuabililor, a anunţat preşedintele american Donald Trump, pe Twitter.

"Am acceptat cererea de demisie a lui Scott Pruitt de la conducerea Administraţiei Protecţiei Mediului", a scris Trump pe Twitter.

Poziţia lui Pruitt va fi preluată începând de luni de adjunctul acestuia, Andrew Wheeler, a adăugat preşedintele american.

Scott Pruitt s-a aflat în ultimele luni în mijlocul unui scandal, el fiind acuzat că beneficiază de o chirie privilegiată de la un lobbyst şi că a călătorit prea mult pe cheltuiala contribuabililor.

Scott Pruitt este acuzat, de mai multe luni, că a recurs în mod excesiv la avioane din flota guvernamentală sau la bilete business la linii aeriene. O deplasare în Italia - la o reuniune a miniştrilor din ţările membre G7 şi o vizită privată la Vatican au costat 120.000 de dolari vara trecută - efectuată de Scott Pruitt, consilieri EPA şi gărzi de corp, potrivit CBS.

EPA insistă că toate cheltuielile au respectat regulile de validare internă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel