Domnul Murdărel, în viziunea unei eleve de gimnaziu. Lansare la Cugir
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Acum două zile, Centrul Cultural din Cugir a găzduit un eveniment editorial de excepție, generat de o micuță scriitoare (ca vârstă) dar, spun cei care au încurajat-o, mare ca talent, pe numele său Eva Anastasia Maria Curea. Este elevă a Școlii Gimnazială nr. 3 din Cugir iar în demersul său a fost susținută și încurajată atât de familie cât mai ales de învățătoarea sa, doamna Ileana Stanciu.

Domnul Murdărel este o carte pentru copii dar care poate fi citită cu aceeași plăcere și încântare și de părinți, bunici sau oricine iubește cartea și copilăria, indiferent de vârstă, spun organizatorii. Astfel, evenimentul editorial a debutat cu o scenetă inspirată de aventurile Domnului Murdărel, pusă în fapt de prietenii mai mari ai Evei: Hermina Dismacek și Vasile Dumitru, oameni cunoscuți și apreciați de comunitatea cugireană.

Toți cei care au simțit că Eva Anastasia Maria Curea este un copil talentat și inspirat așteaptă ca ea să revină în fața cititorilor și cu alte creații literare. Printre aceștia se numără: Claudia Minela, editorul cărții, Ileana Stanciu – învățătoarea Evei, artistul plastic Daniela Paleogianni, care este și profesoara Evei de pictură, Luminița Cebotari – profesor dr. în filologie, amintiții Dumitru Vasile și Hermina Dismacek, care sunt și realizatori de emisiuni culturale dar şi colegi de radio cu Eva, la Radio Vocativ şi Radio Energy Cugir.

Mai mult, micuța autoare s-a bucurat de prezența președintelui Consiliului județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a directorului Bibliotecii Județene Lucian Blaga, Silvan Stâncel, a scriitoarei Daniela Floroian și nu în ultimul rând a directorului Centrului Cultural Cugir, doamna Diane Dobrean. Ăsta da debut!

Au vorbit despre carte autoarea, părinții săi, bineînțeles, fiind printre cei care au susținut-o și încurajat-o dându-i imboldul de a debuta. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Lansarea cărții Domnul Murdărel a fost organizată de Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Cugir, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Centrul Cultural Cugir., arată un comunicat al organizatorilor.

Personal, doresc să o felicit și să-i urez consecvență în scris și citit, atât ei, cât și colegilor ei de generație de la Cugir. O spun cu nostalgie față de orașul care a avut și poate mai are, printre cele mai bine pregătite cadre didactice din județul Alba. Regret că n-am avut-o și eu, la vremea mea, învățătoare pe doamna Ileana Stanciu, un dascăl dar mai ales un caracter excepțional. Felicitări așadar familiei, care lăsând-o să facă ce-i place, adică să picteze, să scrie și să facă radio. Așa se formează un caracter puternic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel