Dominic Fritz cere bani pentru a cumpăra generatoare necesare Ucrainei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Primarul Dominic Fritz face apel la timișoreni să doneze bani pentru generatoare de curent necesare Ucrainei.  

Primăria Timișoara a anunțat o campanie de strângere de fonduri pentru Ucraina. Inițiativa este una europeană, „Generatoare de speranță/Generators of hope”, și își propune să-i sprijine pe ucraineni prin furnizarea de generatoare de energie.

Ca urmare a apelului făcut de Guvernul de la Kiev, care are nevoie de generatoare electrice pentru a menține în stare de funcționare spitalele, școlile, sistemul de alimentare cu apă și rețeaua de telefonie, Parlamentul European și Eurocities au lansat campania.

„Timișoara a fost alături de Ucraina încă din primele zile ale războiului. Acum e nevoie din nou de ajutorul și de solidaritatea noastră și de aceea îi îndemn pe toți cei care pot ajuta să se alăture acestei campanii de strângere de fonduri pentru cumpărarea de generatoare de curent”, a spus primarul Dominic Fritz.

Este nevoie de aproximativ 250.000 lei pentru cumpărarea a patru generatoare staționare de mari dimensiuni.

„Persoanele fizice pot face donații direct pe site-ul platformei Timișoara pentru Ucraina. Persoanele juridice pot sprijini prin direcționarea către campanie a sumelor disponibile pentru sponsorizare. Solicitați contractul de sponsorizare sau mai multe informații la adresa [email protected]”, au transmis reprezentanții municipalității.

Generatoarele vor fi achiziționate prin intermediul platformei, care funcționează de la începutul războiului din țara vecină și este formată din instituții publice, ONG-uri, companii private, biserici etc.

Timișoara a strâns deja donații de 700.000 de lei pentru Ucraina

Prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, generatoarele vor fi transportate către unul dintre cele trei hub-uri ale UE pentru Ucraina, de unde Guvernul de la Kiev le va direcționa către zonele unde este cea mai mare nevoie de ele.

În Timișoara s-au colectat donații în valoare de 700.000 de lei pentru Ucraina de la începutul războiului. Cu această sumă s-au achiziționat echipamente de protecție civilă, medicamente, hrană și alte bunuri necesare.

„Vă reamintim că peste 30% din centralele electrice ale Ucrainei au fost avariate sau distruse în urma loviturilor cu rachete și a atacurilor cu drone, lăsând zece milioane de ucraineni fără electricitate, în mijlocul iernii”, au mai spus reprezentanții Primăriei Timișoara, conform Tion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel