Domeniul Regal Săvârşin - deschis vizitatorilor, săptămânal, de vineri până duminică
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Domeniul Regal Săvârşin - deschis vizitatorilor, săptămânal, de vineri până duminică
Domeniul Regal Săvârşin - deschis vizitatorilor, săptămânal, de vineri până duminică
Domeniul Regal Săvârşin este deschis vizitatorilor, săptămânal, de vineri până duminică, informează Casa Regală, într-o postare pe rețelele de socializare.

Satul Regal, Casa Ceaiului, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai şi Magazinul de Suveniruri pot fi vizitate în fiecare săptămână, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 9,00 şi 18,00.

Parcul Regal poate fi vizitat doar cu înscriere prealabilă

Parcul Regal poate fi vizitat doar cu înscriere prealabilă. 'Vă rugăm să verificaţi telefonic sau prin e-mail ziua şi ora la care a fost programată vizita dumneavoastră în parc, pentru a evita dezamăgirea de a nu putea intra în parc, la sosire. Vizitarea parcului se face în grup, o dată pe oră, în prezenţa unui ghid, iar numărul vizitatorilor dintr-un grup este limitat. De asemenea, vă rugăm să urmăriţi în fiecare lună site-ul oficial Săvârşin Regal. Programul de vizitare poate suferi modificări de la o lună la alta', precizează Casa Regală.

Potrivit https://savarsinregal.ro/, clădirile din Satul regal sunt opt la număr: Muzeul Regal al Automobilului, aflat în clădirea restaurată a garajului regal, Atelierul Auto al Regelui Mihai, din aceeaşi clădire în care a fost în anii 1940, Spălătoria şi Călcătoria, şi ele în clădirea lor din 1940, Casa Musafirilor, Casa Ceaiului, Casa Intendentului (rămasă aceeaşi cu cea din anii 1940), Casa Tehnică şi Magazinul de Suveniruri.

În afară de Casa Ceaiului, celelalte clădiri au fost restaurate, cu mijloace proprii, cu materiale şi cu meşteri locali, în anii 2011-2017. Construcţia lor datează probabil de la începutul anilor 1900, dar nu este exclus să fie cu câteva zeci de ani mai în vârstă. 

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Familia Regală a României (@familiaregalaaromaniei)

Citește și - Familia Regală a României, prezentă la sărbătorirea Jubileului de Platină

Custodele Coroanei a fost prezent la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut joi la balconul oficial al Palatului Buckingham din Londra, în prima zi a festivităţilor care marchează Jubileul de Platină. Suverana a fost aclamată de zeci de mii de persoane. Alți membri ai familiei regale au mers în trăsură la tradiționala paradă Trooping the Colour. La ceremonia militară care a deschis sărbătoarea Jubileului de Platină al Reginei Elisabeta a II-a au asistat şi Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort.

În ajunul sărbătoririi Jubileului de Platină al suveranei britanice, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort au participat, la Londra, alături de Alteța Sa Regală Principesa Elena și ES dl Alexander Nixon, la o seară oferită de ambasadorul României în Marea Britanie, Excelența Sa doamna Laura Popescu.

Trooping the Colour este parada militară anuală desfășurată de Ziua Suveranului, iar anul acesta ea a onorat cei 70 de ani de domnie ai Majestății Sale Britanice. La ceremonie au luat parte 1200 de ofițeri și soldați, 400 de instrumentiști militari, 240 de cai și 70 de avioane. Ceremonia s-a încheiat, ca în fiecare an, cu o survolare a Palatului Buckigham executată de Forțele Aeriene Regale în onoarea Reginei Elisabeta a II-a, comandantul suprem al Forțelor Armate Britanice.

„Mulţumesc tuturor celor implicaţi în reunirea comunităţilor, familiilor, vecinilor şi prietenilor pentru a marca Jubileul meu de Platină, în Marea Britanie şi în întreg Commonwealth-ul”, a spus regina într-un mesaj scris, citat de Agerpres.

„Știu că multe amintiri fericite se vor crea cu ocazia acestor festivităţi”, a adăugat suverana în vârstă de 96 de ani.

Harry şi Meghan au fost fotografiaţi discutând cu Ducele de Kent, vărul Reginei, în vârstă de 86 de ani, care a stat cu ea pe balconul Palatului Buckingham pentru a urmări partea finală a Trooping the Colour. Prinţul Harry, care a renunţat la titlurile militare onorifice după ce „demisionat” din familia regală, a purtat un costum în loc de uniformă militară, ca tatăl şi fratele său.   Cuplul şi cei doi copii ai lor au venit în Marea Britanie din California săptămâna aceasta înainte de ceremonia care marchează domnia de 70 de ani a Reginei. Ducele şi ducesa au renunţat la calitatea de membri ai Familiei Regale în ianuarie 2020 şi au spus că îşi vor împărţi timpul între Marea Britanie şi America de Nord. Decizia lor a venit după o lungă vacanţă de Crăciun pe insula Vancouver din Canada, unde au rămas apoi încă două luni şi jumătate înainte de a se muta în California. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel