Domeniul Regal Săvârșin, pregătit de Crăciun. Programul de vizitare
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Facebook Familia Regală a României
Foto: Facebook Familia Regală a României
Domeniul Regal Săvârșin a fost împodobit de sărbătoare.

Săvârșinul se pregătește de sărbătoarea Crăciunului.

Pe parcursul lunii decembrie, vizitatorii sunt așteptați la Muzeul Automobilului, Altelierul Auto al Regelui și la Magazinul de suveniruri. Acesta din urmă a fost aprovizionat cu o frumoasă colecție de decorațiuni de Crăciun, alături de colecția de vinuri, cărți și porțelanuri regale.Lucrările la exteriorul Casei Ceaiului au fost încheiate, iar acum se lucrează la interior, pentru ca în cursul lunii decembrie să poată fi deschisă pentru public.

În preajma Crăciunului, domeniul va fi deschis zilnic între ora 10 și ora 17.Domeniul poate fi vizitat cu rezervare prealabilă, cel puțin 24 de ore în avans. Puteți solicita vizitarea în grup trimițând un email sau la telefon.E-mail: [email protected] / Telefon mobil: 0743 183 181https://savarsinregal.ro, se transmite pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.

 

Casa Ceaiului, restaurată

 

La începutul lunii iulie au început lucrările la ultima clădire rămasă nerestaurată din Satul Regal (perimetrul de la intrarea pe Domeniul Săvârșin). Casa, ridicată în secolul al XIX-lea, este cea mai mare din ansamblul Satului Regal și se află, la stradă, în dreapta porților principale de intrare pe proprietate.

Casa Ceaiului are o suprafață de 300 de metri pătrați, dintre care jumătate vor fi alocați sălii de ceai, destinată vizitatorilor domeniului. Aici, ei vor putea servi cafea, ceai, răcoritoare și gustări. Totodată, sala mare va fi și un spațiu cultural și educațional, găzduind expoziții, lecții deschise, reuniuni și evenimente publice.

Proiectul de restaurare este condus de arhitectul Tudor Emilian Cordoș, de la Alba Iulia, și susținut de Fundația Colecția Familiei Regale a României, căreia Majestatea Sa Margareta i-a încredințat spre folosire clădirea.

Lucrările de restaurare sunt realizate de o companie locală de meșteri constructori, cu sediul în satul Ilteu, din vecinătatea Săvârșinului. Toate materialele originale care au putut fi recuperate vor fi refolosite: bârne vechi de stejar, țigle manufacturate în Imperiul Austro-Ungar, podele de ceramică și de piatră, cărămizi, se arată pe site-ul Familiei Regale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel