Doliu în sport: Antrenorul și managerul Uni Gyor au decedat
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
accident_lot_baschet_ungaria
accident_lot_baschet_ungaria

Un accident rutier tragic a avut loc, sâmbătă după-amiază, în Ungaria, pe traseul Gyor-Sopron, între localitățile Vitnyed şi Kapuvar, în urma căruia antrenorul vicecampioanei ungare la baschet feminin Uni Gyor, Fuzi Akos, şi managerul echipei, Tapodi Peter, au decedat. În urma aceluiași accident, jucătoarea sârbă Nataşa Kovacevici a suferit o amputare la nivelul unui picior.

Presa ungară relatează că echipa Uni Gyor se deplasa spre Sopron, unde avea programat un meci în cursul serii, în cadrul unui turneu, scrie gandul.info.

Șoferul autocarului în care se afla echipa ungară a încercat să evite o coliziune cu un alt autoturism, dar s-a răsturnat într-un șanț.

Peter Tapodi, managerul echipei a decedat pe loc. Fuzi Akos a fost resuscitat și transportat, ulterior cu elicopterul la spital, însă, din cauză că a pierdutmult sânge, nu a mai putu fi salvat.

Toate jucătoarele echipei ungare au fost rănite şi au fost transportate la mai multe spitale din Gyor, Sopron şi Szombathely. Cel mai grav accidentată a fost, potrivit sursei, jucătoarea sârbă Nataşa Kovacevici, în vârstă de 19 ani, care ar fi suferit o amputaţie la nivelul unui picior.

"Sunt şocat, m-am cunoscut şi cu antrenorul şi cu managerul. Fuzi Akos era antrenor secund la Pecs, când activam şi eu acolo, în sezonul 2005-2006, iar Tapodi Peter era la Miskolc în acea perioadă. Am înţeles că jucătoarea Kovacevici a suferit o amputaţie la nivelul labei piciorului şi mai este o jucătoare foarte grav rănită. Probabil, cei doi au stat în faţă, pe cele două scaune de lângă şofer şi doar aşa se poate explica felul în care şi-au pierdut viaţa. Şoferul a încercat să evite o Lada model vechi, circula pe banda lor, intrase pe contrasens şi autocarul s-a răsturnat", a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, antrenorul echipei feminine CSM Satu Mare, Peter Eleş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel