Doliu în PSD Iași. Primarul comunei Gorban răpus de noul coronavirus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dănuț Rotaru, primarul comunei Gorban, a decedat la vârsta de 62 de ani, din cauza coronavirusului.

Primarul comunei Gorban era internat în spital de 3 săptămâni, infectat cu virusul Covid-19. În ultima perioadă starea sa de sănătate s-a agravat, iar azi noapte a decedat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. Acesta era cunoscut şi cu alte afecţiuni, potrivit bzi.ro.

”PSD Iași exprimă regretul profund pentru pierderea unuia dintre cei mai activi primari. Dănuț Rotaru, timp de 9 ani edilul comunei Gorban, a fost un soț, părinte și un bunic minunat, un coleg de nădejde, preocupat permanent de a realizarea de lucruri frumoase în comunitatea locală.

Toate acțiunile sale au fost îndreptate spre beneficiul celor care l-au mandatat să îi reprezinte. Cu siguranță că faptele sale vor vorbi și de acum încolo. Școli, grădinițe, drumuri, parcuri de joacă pentru copii, dar și alte proiecte pe care și-a pus amprenta edilul sunt mărturii ale muncii unui om care și-a dedicat o bună parte din viață în slujba comunității.

Vatra din Gura Bohotin va rămâne veșnic în amintirea sătenilor ca fiind unul dintre proiectelor primarului Dănuț Rotaru pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale, dar și ca tinerii să își amintească tot timpul cum se făceau pâinea, plăcintele și cozonacii odinioară.Să păstrăm vie amintirea colegului nostru, care a plecat spre o lume mai bună! Dumnezeu să-l ierte!”, se arată într-un comunicat al PSD Iași.

Dănuț Rotaru se afla în fruntea comunei din 2012.  Potrivit legii, viceprimarul va prelua atribuțiile primarului, până la organizarea alegerilor anticipate. Cel mai probabil, acestea se vor ține în prima jumătate a anului viitor.

Carmen Dorovăț: Un nou val al pandemiei COVID, după sărbătorile de iarnă

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi, a avertizat  că, potrivit specialiștilor, până în luna martie ar mai putea muri din cauza COVID-19 încă două milioane de oameni la nivel mondial. Doar la nivelul Uniunii Europene ar putea fi încă 700.000 de victime. Carmen Dorobăț a vorbit și despre acest lucru, menționând că România s-ar putea confrunta cu valul 5 al pandemiei COVID după sărbătorile de iarnă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel