DOLIU în presă: A murit jurnalista Alexandra Gorghiu. ”Mi-ai promis că ne vom face amândoi bine și vom râde de greul prin care am trecut”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Jurnalista Alexandra Gorghiu a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. 

La vârsta de 56 de ani, jurnalista Alexandra Gorghiu a pierdut lupta cu boala, în ziua de 16 aprilie 2022. Ea debutase în presă la vârsta de 32 de ani, ca redactor al ziarului Timpul. A fost realizator de emisiuni, din 1998 până în 2016, la Radio România Reșita. În 2017, a trecut pe postul de redactor la Jurnal de Caraș-Severin și caon.

Alexandra Gorghiu a scris volumele ”Ochiul de rezervă“ (versuri, Reşiţa 2005, Ed. Banatul Montan), ”Mozart – un vis împlinit“ (reportaje, carte îngrijită şi editată de Radio Reşiţa, 2010), ”Sala albastră 2“ (versuri, volum colectiv, Reşiţa, 2004, Ed. Timpul) și ”Drumul către Piatra scrisă“ (versuri, volum colectiv, Timişoara, 2006, Ed. Marineasa). Ea a fost membră a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România – Filiala Reşiţa și a Cenaclului Literar Semenicul. 

În toamna lui 2021, jurnalista a aflat că suferă de o boală cruntă, una prea puternică, în ciuda tratamentelor începute imediat. 

Pe rețelele sociale, apropiații jurnalistei Alexandra Gorghiu și-au scris durerea la aflarea veștii triste: 

- Trist. Foarte trist! Jurnalistă, poetă, dedicată culturii, Alexandra Gorghiu pleacă exact de Ziua Internațională a Artei... Drum lin, suflet drag, neliniștit! Odihnă veșnică de-a dreapta Tatălui, în loc luminos, în loc cu verdeață, de unde a fugit toată durerea și întristarea!

- Ne-ai părăsit prea devreme... Mi-ai promis că o să ne facem amândoi bine și vom râde împreună de greul prin care am trecut! Au rămas atâtea nefăcute, nepovestite... neplânse! Dar, acum, cuvintele sunt de prisos. Totul s-a isprăvit...

- A plecat prietena noastră poetă și jurnalista Alexandra Gorghiu din Reșița la Dumnezeu! Dumnezeu să o odihnească! Este sora binecunoscutei cantautoare Maria Gheorghiu. Condoleanțe, dragă Maria! Alexandra e la bine acum. De plâns tot o plângem pentru că a suferit mult și pentru că ne va lipsi. Mulțumim Alexandra pentru interviurile luate și pentru ostenelile tale pentru Credință! Dumnezeu să te răsplătească și să te bucure acolo sus! 

”Eu încă nu pot vorbi despre iubita mea Alexandra la trecut... Le mulțumesc celor care au prețuit-o.” a scris sora jurnalistei. 

”Drum lin în lumină, Alexandra Gorghiu! Mulțumim pentru cei 19 ani de jurnalism cultural la Radio România Reşiţa practicat cu profesionalism, eleganţă şi responsabilitate în promovarea valorilor culturale din Banat, din ţară, dar şi din străinătate.” a transmis Radio România Reșița. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel