Doliu în medicină. S-a stins un reputat alergolog
Data publicării:
Autor: Steluța Indrei
WhatsApp
Profesorul doctor Ioan Bradu Iamandescu, unul dintre cei mai reputați alergologi din țara noastră, recunoscut și la nivel european, s-a stins din viață duminică dimineață, a povestit fiul său, Camil. 

Participase la un congres medical în Italia de unde s-a întors, așa cum a povestit fiul său Camil, ușor obosit. A fost mulțumit de întâlnirea cu medici mari ai lumii, prieteni buni. Duminică dimineață a căzut fulgerat, parcă. Profesorul universitar doctor Ioan Bradu Iamandescu, unul dintre cei mai mari alergologi europeni, somitate a cercetării medicale, cel care a aprofundat și brevetat terapia prin muzică, nu mai este printre noi, anunță ampress.ro. 

Profesorul Iamandescu a realizat primele studii de muzicoterapie din România, în cadrul catedrei de Psihologie Medicală și Psihosomatică a UMF „Carol Davilla” din București.

„Muzica joacă un rol mult mai important decât am putea crede. În Antichitate se mergea chiar până la folosirea flautului în dreptul zonei afectate de lumbago. Dincolo de asta, muzica şi-a dovedit posibilităţi terapeutice în plan psihologic şi somatic. De exemplu, efectul antalgic, de combatere a durerii, a fost evidenţiat într-un mod spectaculos la femeile care făceau chiuretaj uterin. Cele care au ascultat numai muzică au simţit mai puţin durerea decât cele care au luat calmante. Muzica se utilizează foarte mult în ginecologie, acum şi în chirurgie”, explica profesorul Iamandescu.

Profesorul Ioan Bradu Iamandescu s-a născut la București, în 1942, a studiat și a predat la Facultatea de Medicină UMF „Carol Davilla” din București și la Facultatea de Psiholgie, Universitatea București.

Miercuri, la orele 16:00, trupul marelui dascăl va fi depus la capela Cimitirului Bellu, iar joi, în același cimitir, la orele 12:00, va fi slujba de înhumare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel