Urmărește emisiunea live
Doliu în lumea teatrului. Un alt actor a trecut la cele veșnice
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Actorul și fostul director al Teatrului de Marionete Arad, Dan Antoci, a murit duminică, 6 decembrie, la vârsta de 77 de ani.

Doliu în lumea teatrului. Actorul și fostul director al Teatrului de Marionete Arad, Dan Antoci, a murit duminică, 6 decembrie, la vârsta de 77 de ani.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografie din capitală, la clasa profesorului Constantin Moruzan, în 1967, Dan Antoci a jucat la teatrele dramatice din Arad, Baia Mare, Timișoara și în capitală, dar și la Teatrul de Marionete din Arad. Între 1995 și 2007 a fost director al Teatrului de Marionete, făcând parte din echipele unor spectacole precum „Spărgătorul de nuci”, „Piticul roșcovan”, „Făt Frumos din lacrimă” sau „Trei prințese fermecate”.

Printre spectacolele dramatice în care a jucat se regăsesc „Hamlet”, la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara (2003 – regia Victor Ioan Frunză), „Steaua fără nume”, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad (2008 – regia Dan Vasile) sau „Livada de vișini”, la Teatrul Metropolis din București (2018 – regia Victor Ioan Frunză), potrivit Aradon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel