DOLIU în lumea teatrului românesc. Un mare actor de comedie a MURIT
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Este doliu la Teatrul de Comedie din București. Un mare actor s-a stins din viață.

Actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață pe 1 martie 2021, la vârstă de 72 de ani. Problemele de sănătate l-au făcut să se retragă din activitate în urmă cu câțiva ani. Colegii acestuia de la Teatrul de Comedie din București au transmis mesaje de condoleanțe familiei.

"Nu întotdeauna avem puterea să transformăm în zâmbet ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Astăzi ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Gheorghe Dănilă s-a stins din viață", se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Teatrul de Comedie din București.

Actorul Gheorghe Dănilă a făcut parte din echipa Teatrului de Comedie încă din anii 1980. Și-a făcut debutul în rolul lui Launce, din „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Dabija (1983). El a mai putut fi văzut în alte piese precum „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995), „Casa Zoikăi” de Mihail Bulgakov, regia Alexandru Tocilescu (2009) etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel