Doliu în lumea sportului automobilistic. Justin Wilson a murit la 37 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Pilotul britanic Justin Wilson, în vârstă de 37 de ani, a murit, luni, la spital, în urma accidentului care a avut loc, duminică, în timpul cursei de 500 de mile de la Pocono (Statele Unite), în cadrul campionatului nord-american de automobilism IndyCar, au anunțat organizatorii, citați de AFP.

Justin Wilson, 37 de ani, a intrat în comă după accidentul survenit în cel de-al 179-lea tur din cele 200 ale cursei desfășurate pe "tricky triangle" din Pocono.

Americanul Sage Karam (Chip Ganassi) s-a izbit de un parapet de protecție, iar în urma impactului o bucată din monopostul său s-a desprins, lovindu-l pe Wilson.

Este o zi foarte tristă pentru IndyCar și pentru întreaga comunitate a sportului automobilistic, a declarat Mark Miles, directorului general al campionatului IndyCar, salutând talent și modestia lui Wilson, unul dintre cei mai respectați membri ai paddock-ului, citează Agerpes.

Fostul pilot al echipei Andretti Autosport a fost transportat cu elicopterul imediat la secția de terapie intensivă a spitalului Allentown (Pennsylvania), dar nu și-a mai recăpătat cunoștința.

Andretti Autosport i-a adus omagiu lui Wilson prin intermediul unui comunicat, descriind-ul drept un pilot magnific și un membru prețios al echipei.

Tată a doi copii, Justin Wilson evolua din 2008 în IndyCar și avea trei victorii în cel mai popular campionat al monoposturilor din SUA.

Pilotul britanic a petrecut și un sezon în Formula 1, în 2003 la Minardi, iar apoi la Jaguar, cu care a obținut un punct în Campionatul Mondial, grație unui loc 8 ocupat la Marele Premiu al Statelor Unite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel