Doliu în lumea muzicală din România. A murit Voicu Enăchescu, dirijorul Corului de Cameră „Preludiu“
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 19 noi 2022, 19:49
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Voicu Enăchescu, dirijorul Corului de Cameră „Preludiu“, a trecut la cele veșnice.

Astăzi, 19 noiembrie 2022, s-a stins din viață dirijorul Voicu Enăchescu, fondatorul Corului Preludiu, ansamblu din cadrul Centrului Național de Artă "Tinerimea Română". 

Născut în 24 mai 1943, Voicu Enăchescu a studiat la actuala Universitate Națională de Muzică din București. În 1972, a înființat Corul Preludiu, de care s-a legat întreaga sa carieră artistică de peste 40 ani. Sute de înregistrări pentru radio și televiziune, discuri și mii de concerte în România, dar și pe scene internaționale, jalonează activitatea prodigioasă a Corului Preludiu, condus de Voicu Enăchescu.

Corul Preludiu aniversează în 2022 50 ani de viață, cu un turneu ce se află în desfășurare: ansamblul urmează să cânte în seara aceasta la un festival de muzică corală de la Cernavodă.

Trupul neînsuflețit va fi depus duminică, 20 noiembrie, la Ateneul Român, între orele 13.30-17.00, când cei care l-au cunoscut și apreciat îi pot aduce un ultim omagiu. Înmormântarea va avea loc luni, 21 noiembrie, ora 12.00, la Cimitirul Sf. Ilie din Pipera, conform Radio România Muzical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?