Doi vloggeri celebri, DEZAMĂGIȚI de Brașov. Cum au fost certați și DAȚI afară dintr-o biserică: Un gust AMAR! Aşa sunt trataţi turiștii, li se ÎNCHID ușile în față
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Youtube HaiHui in 2
Foto: Youtube HaiHui in 2
La ce concluzie au ajuns doi vloggeri celebri după un city break la Brașov.

Vezi și: Mitch, turista din Filipine care a venit la Brașov să vadă NIMIC. Oktoberfest, Zoo și o toaletă de 2 lei-EXCLUSIV

Doi vloggeri cunoscuți din București au vizitat Brașovul și au vrut să împărtășească cu cei 159 de mii de fani doar de pe contul de YouTube totul despre orașul vizitat anual de o mulțime de turiști străini, prețuri, cazări și activități.

Chiar dacă la final au spus că un city break la Brașov este o experiență extraordinară, cei doi nu s-a ferit că arate atât părțile bune, cât și cele rele. 

Ce i-a dezamăgit profund la Brașov

Arhitectura, istoria, cazarea şi restaurantele au fost de cea mai înaltă calitate, din spusele lor, personalul de la o biserică, un muzeu şi telecabina de pe Tâmpa i-au dezamăgit profund.

Cei doi tineri au rămas cu un gust amar din cauza comportamentului câtorva persoane care ar fi trebuit să îi atragă pe turişti. 

Cuplul a intrat în Braşov dinspre Râşnov şi a fost impresionat de cum arată strada Lungă, atât de culorile vii ale clădirilor, cât şi de curăţenie.

Ajunşi în Centrul Istoric, au decis să ia masa, iar experienţa a fost una plăcută pentru ei, pentru că mâncarea le-a plăcut, iar preţul a fost mai mic de 100 de lei.

Prima experienţă neplăcută a fost la cazare, acolo unde nu au reuşit să contacteze gazda, motiv pentru care au anulat cazarea şi au găsit alta, în centru, care i-a încântat şi despre care au spus că era mai ieftină decât în Măgura.

"Este foarte curat, foarte cald. Mi se pare că seamănă foarte mult cu cazarea noastră din Helsinki, ceea ce înseamnă că designul interior, să spunem aşa, este scandinav, minimalist, cu foarte mult bun gust", au spus cei doi vloggeri. 

Dezamăgirea a continuat: "Aşa sunt trataţi cei care vor să promoveze turismul în România!"

A doua zi de vacanță au început-o în Piața Sfatului, apoi Biserica Neagră și Strada Sforii și istoria zonei i-a impresionat. 

"După ce ne-am rătăcit puțin, am ajuns la Strada Sforii...", au spus ei înainte de a ajunge în dreptul ei. Reacția ulterioară a fost... șoc: "Vaai, au vandalizat-o! Ce am văzut eu în fotografii nu era așa".

Prima experienţă negativă a venit la Muzeul Prima Şcoală Românească, situat în Prund, o zonă a cartierului Şchei.

În Biserica Sfântul Nicolae, în curtea căreia se află muzeul, fotografiatul şi filmatul sunt interzise și chiar dacă celor doi le-a plăcut foarte mult acolo, o femeie i-a gonit imediat ce i-a văzut cu camera. 

"Nu se poate. Nu mă întrebați pe mine, întrebați-l pe popa!", a spus femeia care le-a interzis să filmeze și le-a închis ușile în nas.  

"Aşa sunt trataţi cei care vor să promoveze turismul în România! Li se închid ușile în față turiștilor care vin să promoveze un monument istoric. Asta e! A câta oară ni se întâmplă asta în România? Un gust amar... suntem luați prin surprindere", au concluzionat vloggerii.

"Suntem dezamăgiți de Prima Școală Românească"

Dezamăgirea a continuat și la Prima Școală Românească, pentru că, deși se aflau în timpul programului de lucru afișat la intrare, nu au putut vizita. Motivul: era nevoie să dea un telefon, dar doar dacă erau cel puțin 10 persoane. 

"Suntem dezamăgiți de Prima Școală Românească pentru că nu am putut să o vizităm. Există un muzeu, George Enescu, în Dorohoi unde vin maxim 10 persoane pe săptămână să-l vadă, dar muzeul e deschis non-stop, în memoria maestrului George Enescu. Un aspect negativ al vizitei noastre în Brașov, pentru că astfel de locuri ar trebui să fie vizitate, indiferent dacă ești grup sau ești persoană... e vorba de prima școală, nu de a șaptea!" au spus ei. 

Plimbarea pe sub Tâmpa şi urcarea la vârf au fost alte experienţe frumoase pentru cei doi, dar și aici au avut o experienţă mai puţin plăcută, deoarece programul telecabinei era diferit în trei locuri diferite în care era afişat.

Cina la un alt restaurant a însemnat încă un moment de bucurie, astfel că restaurantele braşovene au primit notă maximă.

Cât a costat city break-ul la Brașov

La final, cei doi şi-au făcut calculele: 118 dolari sau 520 de lei pentru o zi de city break pentru două persoane, care a inclus cazare, activităţi, două mese la restaurant. 

"A fost o zi intensă, cu multe provocări, cu suişuri şi coborâşuri, cu emoţii, dar, în cele din urmă, s-a încheiat frumos şi ne bucurăm că suntem acasă, ne simţim acasă şi acesta este un sentiment pe care foarte rar îl întâlnim în călătoriile noastre", au mai spus cei doi.   

Cei doi bucureşteni spun că nu veniseră niciodată într-un city break la Braşov, ci alegeau Roma, Paris, alte mari oraşe din străinătate, iar în România alegeau Bucovina sau zonele rurale, pentru că erau sătui de marile oraşe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel