Doi români, în derivă în Oceanul Indian, la bordul vasului Costa Allegra
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Costa-Concordia-company-s-007
Costa-Concordia-company-s-007

Doi români se află la bordul navei de croazieră Costa Allegra, care pluteşte în derivă în Oceanul Indian în urma unui incendiu.

Autor: Andreea Predescu

Vaporul de croazieră Costa Allegra, care are peste 1.000 de persoane la bord, pasageri şi membri ai echipajului, a plecat din Madagascar şi se îndreptă către Seychelles. Luni după-amiază, la bordul vasului s-a produs un incendiu, care a fost stins, potrivit pazei de coastă italiene, citată de AFP. Acum, vasul se află în deriva, în Oceanul Indian, ăn lagul insulelor Seychelles.

Compania nu precizează dacă cei doi români sunt turişti sau membri ai echipajului.

La bordul navei mai sunt 135 de italieni, 127 de francezi, 97 de austrieci, 90 de elveţieni, 38 de germani, 31 de britanici, 15 cetăţeni din Mauritius, 15 ruşi, 15 spanioli, 13 canadieni, 13 belgieni, 12 sloveni, opt americani, şase croaţi, patru cehi, trei letoni, doi portughezi, doi polonezi, doi brazilieni, doi unguri, un luxemburghez, un algerian, un uruguyan şi un irlandez.

Potrivit comandantului navei, "incendiul care s-a declanşat în sala generatoarelor a fost stins". "Toţi pasagerii sunt  în stare de sănătate bună şi informaţi în mod regulat în legătură cu desfăşurarea evenimentelor, au fost regrupaţi ca masură de precauţie în punctele de reuniune în caz de urgenţă de pe nava", anunţă paza de coastă italiană într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel