Doi români, arestați după ce au jefuit casa lui James Blunt și alte proprietăţi de lux din Ibiza
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Doi români, arestați după ce au jefuit casa lui James Blunt și alte proprietăţi de lux din Ibiza
Doi români, arestați după ce au jefuit casa lui James Blunt și alte proprietăţi de lux din Ibiza
Doi români dintr-un grup infracţional care a jefuit proprietăţi de lux în insula spaniolă Ibiza au fost arestaţi de Garda Civilă spaniolă, potrivit ediţiei de marţi a publicaţiei Periodico de Ibiza.

Au fost recuperate două sculpturi în valoare de 70.000 de euro fiecare, tablouri ale unor pictori recunoscuţi, ceasuri din secolul al XIX-lea, o colecţie cu sute de sticle de vin de mare valoare, tacâmuri din aur şi argint, bijuterii şi alte obiecte, valoarea totală a bunurilor sustrase fiind de circa 300.000 de euro.

Cei doi români au participat la cel puţin zece jafuri, una dintre proprietăţile care au fost ţinta lor fiind şi cea a cunoscutului artist britanic James Blunt, pe 14 ianuarie. Poliţia spaniolă încă îi caută pe ceilalţi membri ai grupului infracţional, aceştia fiind deja identificaţi şi au mai fost arestaţi pentru fapte similare în anul 2019.

Potrivit poliţiei, acest grup era foarte specializat. Membrii săi mai întâi monitorizau proprietăţile vizate pentru a se asigura că pot da un atac liniştit, fără să fie observaţi de trecători sau de paznici, acţionau noaptea şi neutralizau alarmele înainte de a pătrunde în locuinţe.

Ce au furat de la celebrul cântăreț

Românii au fost interceptaţi la un filtru al poliţiei în timp ce circulau cu un autoturism închiriat. Ei au încercat să fugă, dar au fost prinşi. Investigaţia ulterioară a relevat implicarea lor în lanţul de furturi şi a fost descoperit un depozit clandestin unde erau ascunse o parte din bunurile sustrase.

În tipul percheziţiilor s-au găsit şi 500 de grame de muguri de marijuana. De la reşedinţa lui James Blunt, care de zece ani locuieşte împreună cu familia sa în Ibiza, au fost sustrase bijuterii, obiecte de valoare sentimentală, printre care un ceas de buzunar şi o baionetă din al Doilea Război Mondial (o amintire a artistului de pe vremea când era ofiţer NATO în Kosovo, în anul 1999), de asemenea o parte a vestiarului său, tablouri, sculpturi şi colecţia cu sutele de sticle de vin de valoare, plus coniac şi şampanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel