Doi pui de șoim, descoperiți în sistemul de evacuare al unui avion: I-am salvat în ultimul moment / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Doi pui de șoim, descoperiți în sistemul de evacuare al unui avion: I-am salvat în ultimul moment / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Doi pui de șoim, descoperiți în sistemul de evacuare al unui avion: I-am salvat în ultimul moment / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Doi pui de șoim sunt „norocoși” să trăiască după ce au fost găsiți într-un cuib făcut sistemul de evacuare al unui avion cu reacție.

Doi pui de vindereu, o specie mică de șoim, au fost găsiți într-un cuib construit în sistemul de evacuare al motorului unui avion Airbus A320.  Păsările erau nemâncate de câteva zile atunci când inginerii le-au descoperit în avionul aflat în reparații în Țara Galilor.

Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale (RSPCA), una din cele mai mari organizații britanice pentru protecția animalelor, a salvat cei doi pui și au fost duși la spitalul Gower Bird pentru însănătoșire

„Nu mă îndoiesc că au fost salvați în ultimul moment”, a spus inspectorul RSPCA, Simon Evans. Acesta a mai spus că „vindereii sunt o specie mult mai rar întâlnită decât cred mulți oameni, dar salvarea unei păsări dintr-o aeronavă este cu siguranță un lucru neobișnuit pentru mine”.

Aeronava se afla pe o pistă la parcul de afaceri Bro Athan din St Athan, iar în prezent i se făceau reparații. În timpul lucrărilor de întreținere, tehnicienii Umit Atas și Luciano „Lucky” Ferriera au văzut două perechi de ochi din interiorul sistemului de evacuare a unei unități de alimentare auxiliare, precizează BBC.

VIDEO VIRAL cu momentul în care un șoim atacă o dronă și o aduce cu ghearele la pământ

Pe Internet au apărut imagini în care un șoim atacă o dronă. Imaginile au fost filmate chiar de camera instalată pe dronă.  În timpul atacului, pasărea se năpustește asupra dronei și o apucă cu ghearele. Pasărea aruncă apoi drona la pământ.

Șoimii sacri sunt a doua cea mai comună specie din lume după șoimul de tundră și se găsesc în mod obișnuit în regiunile deșertice și forestiere din estul Europei și Asia centrală.

Păsările de pradă au între 45 și 57 cm lungime și au o anvergură de până la 126 cm. Penele lor flexibile variază de la negru la gri deschis, cu dungi pe piept. Pasărea este animal național din Ungaria, Emiratele Arabe Unite și Mongolia, potrivit N4NEWS (vezi imaginile AICI).

Atacul papagalilor asupra tomberoanelor din Sydney. Fenomenul care îi exasperează pe localnici

Obișnuiți să trăiască în metropola australiană, papagalii albi, mari și zgomotoși beau apă din fântânile publice și se hrănesc cu resturile de mâncare pe care le găsesc pe străzi. De ceva vreme însă, păsările au descoperit că pot găsi mâncare în tomberoane, astfel că locuitorii din Sydney se confruntă cu un adevărat „atac” al înaripatelor asupra gunoaielor menajere, precizează Science Alert citat de libertatea.ro.

Iar soluțiile găsite până acum pentru a securiza capacele tomberoanelor s-au dovedit ineficiente, de vreme ce păsările au descoperit tot atâtea variante pentru a ajunge din nou la resturile din interior. Situația a intrat și în atenția oamenilor de știință, care vorbesc despre fenomenul „învățării culturale” la păsări într-un studiu publicat în revista Sience (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel