Doi poliţişti şi un jandarm, inculpați în dosarele instrumentate de Serviciul Judeţean Anticorupţie
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Doi poliţişti şi un jandarm sunt printre inculpaţii din dosarele instrumentate anul trecut de Serviciul Judeţean Anticorupţie.

Doi poliţişti şi un jandarm se numără printre persoanele cercetate anul trecut în dosare de corupţie instrumentate de Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Bistriţa-Năsăud, potrivit unui bilanț al instituției. În cursul anului 2020, la nivelul serviciului au fost înregistrate 25 de lucrări penale, dintre care 20 pentru infracţiuni de corupţie şi cinci pentru alte infracţiuni, relatează Agerpres.

În opt dosare penale, unităţile de Parchet au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 13 inculpaţi, dintre care şapte cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie. Trei dintre inculpaţi sunt cadre ale Ministerului Afacerilor Interne cu funcţie de execuţie: un ofiţer de poliţie, un agent de poliţie de la Ordine publică şi un subofiţer de jandarmi.

Totodată, ofiţerii SAJ Bistriţa-Năsăud au organizat, anul trecut, şase acţiuni de prindere în flagrant, din care două pentru luare de mită (cei doi poliţişti), trei pentru dare de mită (trei persoane fără calitate specială) şi una pentru trafic de influenţă (de asemenea, o persoană fără calitate specială), faţă de cele şase persoane fiind dispuse măsuri preventive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel