Data publicării:

Doi patroni de televiziuni, cu banii blocați în băncile cipriote

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Potrivit ziarului Național, peste 5.000 de firme româno-cipriote nu mai pot beneficia de proprii bani. Sebastian Ghiţă, Adrian Sârbu și Puiu Popoviciu ar fi câţiva dintre milionarii români care au sume importante plasate în băncile cipriote. Ion Bazac, ministrul Ferrari, a declarat pentru DeCe News că informația e doar pe jumătate adevărată. Firma sa e înregistrată în Cipru, dar conturile sunt în România, ca urmare nu a fost afectat în niciun fel de criza bancară din insulă.

Patronul România TV, deputatul PSD, Sebastian Ghiţă, ar fi  realizat printr-una din firmele sale înregistrate în Cipru o cifră de afaceri de peste 1.000.000 de euro. A obţinut un profit de 600.000 de euro, spun jurnaliștii de la Național.

Un alt om de presă, care a deținut până de curând controlul PRO TV, Adrian Sârbu, ar avea sume importante blocate în Cipru. Una dintre companiile sale, cu o cifră de afaceri de trei milioane de euro şi un profit de 200.000 de euro, are acţionariat cipriot. Este vorba de firma care deţine mai multe instalaţii de transport pe cablu din Sinaia, Buşteni şi Predeal.

De asemenea, și  Puiu Popoviciu apare în document, cu trei societăţi comerciale înregistrate în Cipru. Cifra de afaceri a acestor companii se ridică la peste 22 de milioane de euro, iar profiturile la aproape 1.000.000 de euro.

Bazac: Forza Rossa Holding e în Cipru, conturile sunt în România

În documentele publicate de Național este menționat și Ion Bazac, supranumit ministrul Ferrari, care deține importatorul celebrei mărci în România. Bazac a declarat pentru DeCeNews că nici el, nici firma nu au conturi în Cipru. ”Compania holding este înregistrată în Cipru, a spus Bazac. Toate firmele grupului au acest acționar, dintr-un motiv ușor de înțeles: România nu are legea holdingului! Companiile Forza Rossa sunt românești, conturile lor sunt în România, absolut toate, acționarul este înregistrat în Cipru. Nu e off shore, atenție, nu urmărește reducerea taxelor...de altfel toate dividendele au fost reinvestite, au rămas în țară. Din 2010, totul a fost reinvestit. Firmele înregistrate în Cipru n-au pățit nimic, sunt afectate doar conturile din bănci. Întrucât am reinvestit dividendele, nici măcar acești bani nu se aflau în Cirpu, deci firma nu a fost afectată, iar eu nu am conturi în Cipru”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel