Doi ofițeri ucraineni, acuzați de genocid în Rusia. Se încearcă capturarea acestora, după o decizie a Tribunalului de la Moscova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doi ofițeri ucraineni, acuzați de genocid în Rusia. Se încearcă capturarea acestora, după o decizie a Tribunalului de la Moscova / Foto: Pixabay, de ELG21
Doi ofițeri ucraineni, acuzați de genocid în Rusia. Se încearcă capturarea acestora, după o decizie a Tribunalului de la Moscova / Foto: Pixabay, de ELG21
Tribunalul din Moscova a emis un mandat de arestare pe numele a doi ofițeri ucraineni, acuzați de genocid.

Rusia atacă după ce în Ucraina a fost condamnat primul soldat rus judecat pentru crime de război și anunță că la Moscova doi ofițeri ucraineni sunt judecați pentru genocid. Tribunalul Basmanny din Moscova a emis un mandat de arestare pe numele a doi ofițeri ai forțelor armate ale Ucrainei, acuzați de genocid și folosirea unor metode de război interzise, ​​transmite Interfax.

Cine sunt cei doi ofițeri ucraineni



Potrivit instanței, luni, a fost aleasă în lipsă o măsură de reținere sub formă de detenție împotriva comandantului celei de-a 53-a brigăzi mecanizate separate a Forțelor Armate ale Ucrainei, Andrey Polyakov, și a comandantului celui de-al doilea batalion de asalt aeropurtat al celei de-a 95-a brigăzi separate de asalt aeropurtat a Forțelor Armate ale Ucrainei, Alexei Makhov.

Ambii inculpați, prin hotărârea judecătorească de la Moscova, trebuie să fie arestați timp de două luni din momentul extrădării lor pe teritoriul Federației Ruse sau din momentul detenției pe teritoriul Rusiei.

Ce acuzații li se aduc



Ofițerii au fost acuzați în lipsă de genocid (articolul 357 din Codul penal al Federației Ruse) și folosirea unor metode de război interzise (partea 1 a articolului 356 din Codul penal al Federației Ruse). Ambii sunt trecuți pe lista de urmăriți internaționali. Moscova anunță că ancheta rusă ia în considerare ofițeri ucraineni implicați în genocidul locuitorilor din Donbas.

Din 2014, s-a raportat în mod repetat că s-au deschis dosare penale de genocid împotriva ofițerilor ucraineni de rang înalt, totuși, este prima dată când o instanță din Moscova decide arestarea acestora în lipsa părților acuzate la proces.

Putin neagă crimele de război comise în Ucraina, dar militarii săi le recunosc. Doi noi soldați ruși au pledat vinovați

Deși Vladimir Putin neagă crimele de război comise în țara vecină, încă doi soldaţi ruşi au pledat vinovat într-un proces pentru crime de război comise în estul Ucrainei, al doilea asemenea proces de la declanşarea agresiunii militare ruse, transmite Agerpres, citând Reuters.

În cadrul procesului desfăşurat la tribunalul districtului Kotelevska, din centrul Ucrainei, procurorii au cerut o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru Aleksandr Bobîkin şi Aleksandr Ivanov, acuzaţi de încălcarea legilor războiului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel