Urmărește emisiunea live
Doi navigatori români, arși la bordul unei nave aflată în Malaezia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Doi navigatori români, arși la bordul unei nave aflată în Malaezia  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Doi navigatori români, arși la bordul unei nave aflată în Malaezia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Doi navigatori români, aflați la bordul unei nave într-un port din Malaezia, au suferit arsuri pe aproape jumătate din corp, după ce s-au ars cu combustibil fierbinte în sala mașinilor.

Potrivit liderului Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, cei doi marinari români se aflau pe nava „Rapallo” – pavilion Malta, în portul Dickson din Malaezia, și au suferit arsuri pe 40 – 50% din corp în urma unui accident petrecut în sala mașini a vasului.

„Cei doi ar fi fost atinși cu combustibil încins în timpul cât îți efectuau serviciul în sala mașini, în ziua de 7 spre 8 aprilie. Navigatorii au fost internați de urgență la spitalul municipal și acum sunt tranferați la spitalul de arși Manipal Hospital Klang”, a transmis Adrian Mihălcioiu.

Vrachierul „Rapallo” de 75.000 TDW, sub pavilion Malta, se află sub operaţiuni de încărcare în portul Dickson, din Malaezia, port aflat la 350 km sud de Kuala Lumpur.

„Nava este acoperită de un contract ITF și are o asigurare la un club P&I de asigurare norvegian din grupul cluburilor de top”, a mai precizat liderul SLN, precizează CTNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel