Doi elevi dintr-un centru de plasament din Iași, note de 10 la Bacalaureat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Costel Alexe
Foto: Facebook / Costel Alexe
Doi elevi dintr-un centru de plasament din Iași au obţinut printre cele mai mari medii la Bacalaureat, a anunțat Costel Alexe.

Doi absolvenţi de liceu, beneficiari ai Centrului de Servicii Sociale Bucium, au promovat examenele Bacalaureatului cu unele dintre cele mai mari note, a anunţat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, scrie Agerpres. 

Potrivit acestuia, Narcisa a obţinut media 9,93 la Bacalaureat, iar Ştefan - cea mai mare medie din liceul în care învaţă, 9,61.

"Am primit cu bucurie, cu mândrie şi emoţie vestea că cei doi tineri absolvenţi de liceu aflaţi în grija colegilor noştri de la Centrul de Servicii Sociale Bucium au promovat Bacalaureatul cu note extraordinare. Narcisa a obţinut 10 la fizică, 10 la matematică şi 9,80 la limba română, o medie excepţională de 9,93. Ştefan, un alt tânăr sârguincios, a luat 10 la fizică, 9,50 la limba română şi 9,35 la matematică, deci o medie de 9,61. Ştefan a reuşit, prin această performanţă, să obţină prima medie la examenul de Bacalaureat din întreg Liceul 'Gheorghe Asachi'. Îmi doresc ca această generaţie, precum şi cele viitoare, să aibă toţi această perspectivă şi să realizeze că şi notele mari pregătesc un copil pentru viaţă. Mulţumesc doamnei Andreea Corodescu şi Direcţiei Generale pentru Asistenţă şi Protecţia Copilului Iaşi pentru sprijinul permanent pe care l-au acordat şi pentru legătura excepţională pe care au dezvoltat-o cu fiecare copil în parte", a scris, pe pagina sa de Facebook, Costel Alexe. 

Rată mai mare de promovare la Bacalaureat

Ministerul Educației a publicat pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021. Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020: 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%).

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel