Data actualizării:
Data publicării:

Doi copii, loviți în plin de o maşină în parcarea parcului Pantelimon. Unul a murit/ A fost prins „șoferul”: Are 17 ani

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un copil de 9 ani și unul de 7 ani au fost loviți de o mașină lângă parcul Pantelimon.  

UPDATE 3: Fetița de 7 ani a fost internată la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu, iar reprezentanții unității medicale au declarat luni dimineață că aceasta a fost adusă de SMURD în stare gravă, intubată și ventilată mecanic cu cvasiamputație de picior stâng, de la nivelul coapsei, relatează Antena 3 CNN.

Medicii au intrat imediat în sala de operație, cu o echipă pluridisciplinară formată din anestezist, ortoped, chirurgi specializați în chirurgie vasculară și chirurgie plastică, pentru replantarea piciorului. S-au refăcut artera femurală și toate structurile - os, mușchi, tegument, au transmis medicii. Operația a durat 9 ore, iar acum fetița se află la Terapie Intensivă în stare relativ stabilă, intubată și ventilată mecanic.

UPDATE 2: Medicii se luptă să îi salveze piciorul fetiței în vârstă de 7 ani, rănită în urma accidentului. Între timp, șoferul care fugise de la locul faptei urmează să fie dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. S-a aflat că în mașină cu băiatul de 17 ani se afla și un pasager în momentul producerii accidentului fatal, transmite Antena 3 CNN. Precizăm că fratele copilei rănite, în vârstă de 9 ani, a murit în urma impactului.

UPDATE 1: Şoferul care a ucis cu maşina un copil şi a rănit un altul, duminică seară, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, are 17 ani şi nu posedă permis de conducere, anunţă Poliţia Rutieră, citează Agerpres. 

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

"În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Brigada Rutieră, a fost identificat conducătorul autovehiculului, fiind vorba despre un tânăr în vârstă de 17 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatele Alcooltest şi DrugTest, rezultate indicate fiind 0, respectiv negativ. De asemenea, a fost condus la sediul INML pentru prelevarea de mostre biologice", transmite Poliţia Rutieră.

---- 

Un copil de 9 ani a murit şi unul de 7 ani a fost rănit, duminică seară, în urma unui accident rutier produs în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon din Bucureşti. Şoferul a fugit de la fața locului și este acum căutat de polițiști.

„Astăzi, 28 iulie a.c., în jurul orei 19.30, prin apel 112, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier pe Şoseaua Gării Căţelu, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon, în care a fost implicat un autovehicul şi doi pietoni. După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei”, se arată într-un comunicat trimis de Brigada Rutieră a Capitalei.

Șoferul care a produs accidentul, de negăsit

Medicii care au intervenit de urgență la fața locului au încercat să îl resusciteze pe copilul învârstă de 9 ani, însă din nefericire au fost nevoiți să constate decesul acestuia. Celălalt copil, de 7 ani, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar deocamdată nu sunt alte detalii despre starea acestuia.

„De asemenea, a doua victimă, un copil în vârstă de 7 ani, a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a mai transmis sursa citată.

Oamenii legii au deschis o anchetă și încearcă acum să afle cine este șoferul care a părăsit locul producerii accidentului, dar și cum s-a întâmplat totul, în acest caz fiind deschis un dosar.

Accidentul în care o tânără a fost ucisă în parcarea unui mall, în 2022

Reamintim că în 2022, de Paște, o tânără a murit, după ce a fost lovită într-un accident petrecut în subsolul mall-ului bucureștean AFI. Tânăra se afla pe locul din dreapta al unui autoturism care încerca, regulamentar, să iasă din parcare.

Mașina care a provocat accidentul, un SUV condus de un preot, a lovit în lateral mașina în care se afla tânăra și, după ce aceasta a stat 22 de zile în spital, în final a pierdut lupta cu moartea. Aproape un an de la producerea accidentului, în urma primei expertize, s-a stabilit că viteza SUV-ului a fost de 55 de kilometri pe oră, adică de 11 ori mai mare decât limita admisă, de 5 kilometri pe oră, din parcarea mall-ului.

Respectiva expertiză a constatat că șoferul „a comutat voluntar maneta cutiei de viteze automate în poziția D, drive, mers înainte, și a accelerat din nou spre maxim”. Toate aceste informații au fost preluate de către anchetatori din Event Data Recorder, un fel de cutie neagră a mașinii care stochează informații privitoare la aceasta. De asemenea, expertiza a constatat clar că șoferul care a produs acest accident fatal nu a frânat deloc, iar viteza a fost în creștere până la impact. În plus, s-a ajuns la concluzia că fata nu ar fi pățit nimic dacă șoferul SUV-ului ar fi oprit în momentul în care s-a ciocnit cu celelalte mașini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel