Doi bărbaţi arestaţi pentru insulte rasiste, după un meci din Cupa Angliei
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Doi bărbaţi au fost arestaţi luni în cadrul anchetei privind presupusele incidente rasiste care au provocat întreruperea meciului dintre echipele Haringey Borough (liga a 7-a) şi Yeovil Town (liga a 5-a), din preliminariile Cupa Angliei la fotbal, informează AFP.

Jucătorii celor două formaţii au părăsit terenul cu aproximativ 25 de minute înainte de finalul partide, după ce portarul camerunez al lui Haringey, Douglas Fajetat, şi fundaşul Coby Rowe, au fost luaţi la ţintă de suporterii lui Yeovil, care au aruncat cu diverse obiecte, au scuipat şi au proferat insulte rasiste la adresa celor doi.

Incidentele s-au produs după ce arbitrul a acordat un penalty în favoarea lui Yeovil Town, în urma căruia oaspeţii au reuşit deschiderea scorului.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 23 şi 26 ani, acuzaţi de agresiune cu caracter rasist, au fost plasaţi în detenţie la un post de poliţie din Somerset (sud-vestul Angliei), unde se află Yeovil, a precizat Poliţia Metropolitană, care se ocupă de anchetă.

Federaţia engleză de fotbal, care a lansat la rândul ei o anchetă, s-a declarat "foarte îngrijorată" de aceste evenimente, la o săptămână după ce meciul Bulgaria - Anglia din preliminariile EURO 2020, care a avut loc în urmă cu o săptămână la Sofia, a fost întrerupt pentru scurt timp, în două rânduri, în urma scandărilor rasiste care îi vizau pe jucătorii de culoare din lotul Angliei.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel