Doi artiști transformă cutiile de muniție militară în icoane creștine / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Doi artiști transformă cutiile de muniție militară în icoane creștine / FOTO / Sursă foto: Pixbay
Doi artiști transformă cutiile de muniție militară în icoane creștine / FOTO / Sursă foto: Pixbay
Un cuplu de artiști ucrainieni a venit cu ideea unui proiect care are ca scop construirea unui spital. Aceștia transformă cutiile de muniție de război în icoane creștine. 

În 2014, în timp ce a vizitat o bază militară, artistului Oleksandr Klymenko i-a venit ideea de a picta icoane pe cutiile de muniție de război. Acesta a împrumutat una din cutii și a pictat o icoană bizantină cu Fecioara Maria ținându-l pe Hristos în brațe. Klymenko a spus că icoana originală avea o vechime de cel puțin 800 de ani.

Experimentul i-a determinat pe Klymenko și soția sa, artista Sofia Atlantova, să înceapă un proiect caritabil pentru a strânge bani pentru un spital care tratează soldații din conflictul din estul Ucrainei. De la lansarea sa în 2015, proiectul a strâns 300.000 de dolari, iar operele au fost expuse în Belgia, Germania, Canada, Statele Unite și în alte părți.

Klymenko spune că proiectul, numit „Cumpără o icoană - salvează o viață”, se bazează pe ideea de a transforma moartea, simbolizată de cutiile de muniție, în viață, simbolizată de icoane, precizează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel