România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 29 oct, 16:05
Dodon, decis să INTERZICĂ partidele unioniste din Republica Moldova
Dodon
Președintele în funcție al Republicii Moldova, Igor Dodon, amenință partidele unioniste cu scoaterea în afara legii. Este hotărât să modifice constituția.

Igor Dodon anunță cum intenționează să scoată în afara legii partidele unioniste din R.Moldova. Potrivit lui, pentru acest lucru va fi necesară modificarea Constituției R.Moldova și excludere a unui articol ce ține de limitele revizuirii Legii supreme.

„Nu poți interzice cetățeanului să ai opinie proprie, dar, partide politice care promovează lichidarea statalității, în opinia mea, trebuie să fie în afara legii. Pentru aceasta este necesar să modificăm Constituția, să excludem un articol care prevede că statalitatea R.Moldova poate fi lichidată prin referendum”, a menționat el.

Mai exact, Dodon se referă la articolul 142 din Constituție, potrivit cărui: „Dispoziţiile privind caracterul suveran, independent şi unitar al statului, precum şi cele referitoare la neutralitatea permanentă a statului, pot fi revizuite numai cu aprobarea lor prin referendum, cu votul majorităţii cetăţenilor înscrişi în listele electorale”.

„Aceasta este argumentarea Curții Constituționale «de ce pot exista partide care pledează pentru lichidarea statului», pentru că în Constituție este prevăzută o astfel de opțiune. Noi vom modifica Constituția și vom scoate această opțiune. După aceasta, evident, va urma că partidele care sunt pentru lichidarea statalității, în opinia mea, trebuie să fie în afara legii”, a precizat el, informează Deschide.md.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro