Data publicării:

Documentul pe care Vladimir Putin l-a pregătit pentru Kim Jong-un

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol ce document a pregătit Vladimir Putin pentru Kim Jong-un.

Președintele rus Vladimir Putin, aflat în vizită în Coreea de Nord, a declarat că a fost pregătit un document "fundamental" pe care ar urma să îl semneze cu Kim Jong-un, scrie Interfax.

"Anul trecut, ca urmare a vizitei dumneavoastră în Rusia, am făcut progrese semnificative în construirea relațiilor noastre interstatale. Astăzi, a fost pregătit un nou document fundamental care va sta la baza relațiilor noastre pe termen lung", a spus Vladimir Putin la începerea negocierilor cu Kim Jong-un.

Putin a menționat că anul acesta țările vor marca 75 de ani de la încheierea primului document interstatal: Acordul de Cooperare Economică și Culturală.

"După cum știți, acest acord a fost semnat de tovarășul Kim Il Sung în timpul primei sale vizite la Moscova", a mai spus Putin.

Negocierile dintre Putin și Kim Jong-un în cadrul delegațiilor s-au încheiat

Negocierile ruso-coreene conduse de președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un în cadrul delegațiilor s-au încheiat la Phenian. Acestea au durat pește o oră jumătate.

După scurte declarații de deschidere ale celor doi lideri, întâlnirea a continuat fără prezența presei.. Este de așteptat ca Putin și Kim Jong-un să continue să comunice față în față.

Putin este însoțit în Coreea de Nord de "o armată" de oficiali. Din delegația sa fac parte ministrul de Externe - Serghei Lavrov, prim-viceprim-ministrul rus Denis Manturov, viceprim-ministrul Alexander Novak, secretarul de presă prezidențial Dmitri Peskov, asistentul prezidențial pentru afaceri internaționale Yuri Ushakov, ambasadorul plenipotențiar extraordinar al Federației Ruse în Coreea de Nord - Alexander Matsegora, miniștrii Andrei Belousov, Alexander Kozlov, Mihail Murașko, Roman Starovoyt, viceministrul Apărării Alexey Krivoruchko, șeful Căilor Ferate Ruse - Oleg Belozerov și șeful Roscosmos - Iuri Borisov.

Următorul punct al programului, potrivit Kremlinului, va fi o conversație informală tête-à-tête între cei doi lideri, la care se vor alătura, dacă va fi necesar, anumiți membri ai delegațiilor. Cele mai importante și sensibile aspecte sunt de așteptat să fie discutate în cadrul acestor negocieri, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel