Documentul arestării lui Cîțu în SUA. DOVADA adusă de Gâdea. Chirieac: Senzațional!
Autor: Irina Constantin | Publicat pe: 24 aug 2021, 23:09
WhatsApp
Mihai Gâdea a arătat documentul arestării lui Florin Cîțu în SUA, în 2000. 

”Slavă Domnului, avem un premier care era bețiv acum 20 de ani, nu și narcoman. Senzațional” a comentat analistul politic Bogdan Chirieac. 

Documentele arestării lui Florin Cîțu, în 2000, în Iowa, vin să arate elemente importante. În lipsa lor, în spațiul public au fost lansate opinii, ipoteze sau au fost ridicate semne de întrebare. 

Dovada adusă de realizatorul Antena 3 arată că Florin Cîțu era beat (vezi document bifată căsuța ”drunk”) în momentul în care a fost oprit în trafic. El nu a opus rezistență în momentul arestării, mai arată documentul. De asemenea, nu era înarmat. După cum arată sursa citată, era la prima arestare, fapt care este confirmat de acuzația de ”serious misdemeanor”, infracțiune gravă. O primă acuzație de conducere în stare de ebrietate (OWI) este o infracțiune gravă în Iowa, iar o a doua infracțiune este o infracțiune agravată, deci, în mod clar, premierul se afla la prima abatere, în caz contrar ar fi fost încadrat la ”infracțiune agravată”. Condamnările pentru aceste acuzații pot duce la suspendarea permisului, amenzi și închisoare. Astăzi, o primă infracțiune OWI implică un minim obligatoriu de 48 de ore de închisoare și o amendă de 1.250 USD, aproximativ ceea ce a primit și premierul Florin Cîțu în urmă cu 20 de ani. 

Florin Cîțu nu era singur în mașină când a fost oprit de poliție, ci era însoțit de două persoane, doi ”bărbați neidentificați”. 

”Nu pot să cred, totuși, că ăl mai beat dintre ei conducea mașina” a spus Mircea Badea, la Antena 3. ”Eu vreau să văd cum au intrat trei oameni beți în mașina lui Cîțu... și cum au ieșit” a comentat el, glumind. 

Florin Cîțu evită să răspundă cu privire la consumul de droguri

”Haideți să terminăm cu astfel de întrebări tâmpite, sincer” a spus Florin Cîțu, solicitat să clarifice dacă a consumat sau nu droguri. Nu era prima oară când premierul era întrebat acest lucru. În nicio situație, el nu a clarificat.

În 16 august, la aceeași întrebare, el a evitat să răspundă

Într-o declarație de presă, Florin Cîțu a fost întrebat direct despre consumul de droguri. El nu a răspuns, evitând întrebarea. 

”Legat de dosarele dvs., au rămas câteva întrebări, dacă ne puteți spune de unde ați luat împrumutul. De asemenea, în spațiul public se vorbește despre un consum de droguri. Ați consumat vreodată droguri?” a fost întrebat Florin Cîțu. 

Premierul a răspuns: ”Despre... sâmbătă ați... și după aceea trebuie să plecăm... ați sau a fost prezentat în spațiul public un dosar în Statele Unite. M-am informat și eu, este o decizie de respingere a unei sentințe civile, despre care nu am fost informat niciodată, s-a întâmplat în 2009, eram foarte ușor de găsit pentru oricine dorea să mă găsească în 2009. Dar realitatea juridică e că dosarul a fost respins de instanța SUA, eu am încredere în justiția din SUA”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?