Documentarul pe Netflix la care se uită Predoiu / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a fost invitat la un interviu DC News și a spus la ce documentar s-a uitat, recent, pe Netflix.

'Recent, am văzut un documentar. Seara, după ce ajung acasă, sunt obosit. Nu mai pot nici să citesc și nici de filme nu mai poate mintea, însă mă uit la documentare. Și am dat peste 'Cele mai periculoase granițe ale lumii', pe Netflix. Este vorba despre călătoria unui explorator occidental prin opt țări din regiunea africană Sahel, în care află mai multe despre oamenii care locuiesc acolo. Pleacă din Senegal și ajunge până în Etiopia. Într-o porțiune de documentar, dintr-un total de o oră și 33 de minute, vorbește despre ce se întâmplă în Sahel și cum se formează șuvoiul de migranți către Europa. Deci, de acolo, de la bază. Sigur că noi știm asta din documente oficiale, dar pentru cetățeanul care nu este familiarizat cu subiectul este extrem de relevant să înțeleagă în ce context discutăm.', a spus Cătălin Predoiu.

'Este totul organizat. Un traficant care operează în Sahel câștigă în jur de 10.000 de euro pe săptămână ceea ce e enorm pentru zona respectivă. Deci, câștigă undeva la 40-50 de mii pe lună din trafic de migranți pentru că acolo sunt oameni care nu au nicio speranță! Am văzut un interviu cu un tânăr care era întrebat de reporter despre toate riscurile, respectiv deplasarea prin deșert. Dacă se întâmplă să cazi din mașină, te mănâncă leii! Sunt mașini deschise în care stau migranții grămadă, iar, dacă, de exemplu, în cazul în care un migrant cade din mașină, nu se întoarce nimeni după el! Va fi mort!', a spus Predoiu.

'De asemenea, ei se sprijină de niște bețe lungi, altminteri foarte scumpe, dar dacă și-a pierdut bățul e terminat pentru că va fi aruncat din mașină și poate să îi împingă și pe ceilalți. Dacă reușești să scapi de deșert vei ajunge la Marea Mediterană. Aici poți să te scufunzi pentru că bărcile sunt supraîncărcate etc. Iar migrantul îi răspunde: Nu am ce să fac dacă se va întâmpla asta, dar trebuie să merg! Înseamnă că nu a fost să fie! Practic, acești oameni nu au altă speranță de a scăpa de acolo.', a mai spus Cătălin Predoiu, la DC News. 

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel