Documentar unic despre Pompei, în premieră la Grand Cinema Digiplex
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Pompeii Captured Live, unul dintre cele mai spectaculoase documentare istorice din acest an, va fi prezentat în premieră la Grand Cinema Digiplex  la finalul lunii octombrie. Documentarul, care a avut ca punct de plecare un eveniment expozițional nemaîntâlnit în Londra ultimilor 40 de ani, „Viață și moarte în Pompei și Herculaeum", produs de către British Museum, relatează evenimentele ultimelor 24 de ore înainte ca cele două orașe romane să fie acoperite de lava și cenușa vulcanului Vezuviu. 

Rulat în două versiuni, una pentru adulți și o variantă educativă dedicată copiilor, timp de cinci zile, între 28 octombrie și 1 noiembrie, documentarul oferă imagini însoțite de comentarii ale unor renumiți istorici și arheologi, Nu doar trecutul celor două orașe romane este relatat, ci și o prezentare a Pompei-ul și Herculaneum-ul în starea lor de astăzi: două sit-uri arheologice de o însemnătate majoră.

Expoziția "Viață și moarte în Pompei și Herculaneum”, care a constituit punctul de pornire al documentarului, oferă de asemenea, "mărturii despre viața de zi cu zi a locuitorilor din Pompei și Herculaneum, exemple ale obiceiurilor și comportamentelor acestora". Documentarul investighează mai în detaliu societatea romană clasică, compusă din oameni de afaceri, femei independente și puternice, copii și sclavi eliberați, iar spectatorii vor vedea in premieră un număr de 450 de obiecte și artefacte care făceau parte din viața locuitorilor, multe dintre ele fiind descoperite datorită excavărilor recente de la Herculaneum: sculpturi în marmură, panouri din fildeș, bijuterii, mozaicuri, echipamente de gătit, dar și mâncare: o bucată de pâine conservată atât de bine încât este vizibilă ștampila brutarului. Căldura cenușii care a acoperit cele două orașe la erupția Vezuviului a creat condițiile perfecte de conservare a unor obiecte care altfel, cu timpul, s-ar fi pierdut.

Documentarul Pompeii Captured Live a fost filmat în format high definition la British Museum din Londra pe data de 18 iunie 2013 și oferă publicului opotunitatea de a vizita virtual renumita expoziție si mai mult, de a cunoaște tainele unei lumi antice.

Proiecțiile filmului Pompeii Captured Live fac parte din programul evenimentelor culturale pe care Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City le găzduiește periodic. Grand Cinema Digiplex aduce în sălile de cinema transmisiuni în direct sau înregistrări ale unora dintre cele mai frumoase documentare, spectacolede operă, teatru şi balet din întreaga lume.

Mai multe detalii despre programul difuzărilor documentarului Pompeii Captured Live pot fi gasite pe www.grandcinemadigiplex.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel