Dieta Dukan: Autorul, suspendat de Colegiul Medicilor
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Nutriționistul Pierre Dukan, faimos pentru dieta care-i poartă numele, a fost suspendat din Colegiul Medicilor, scrie Sănătatea de azi. Sursa citată precizează că doctorul Dukan a fost sancționat în baza articolelor 13 și 19 din Codul de etică. Inventatorul dietei Dukan și-a transformat numele în brand. El a publicat peste douăzeci de cărți cu metode și sfaturi pentru slăbit. Nutriționistul oferă consiliere personalizată prin intermediul site-ului care-i poartă numele și care are treizeci de mii de abonați. 

Site-ul sanatateadeazi.ro citează Slate. Potrivit informațiilor de pe site-ul Sociedad, doctorul francez Pierre Dukan, care a fost suspendat din Colegiul Medicilor pentru opt zile după ce a prescris un medicament neautorizat și a mințit în legătură cu un tratament, are acum de plătit daune de 6000 de euro.

Colegiul Medicilor a hotărât că nutriționistul Dukan "a trădat încrederea pacientei sale și a pus-o în pericol", scrie sociedad.elpais.com. Femeia a depus plângere în 2012 pentru "lipsa regulilor deontologice".

Dukan, care și-a îndeplinit sancțiunea începând din 1 octombrie 2012, trebuie să plătească 6000 de euro pacientei. Potrivit plângerii depuse la Colegiul Medicilor, faimosul nutriționist a prescris Mediator, un medicament pentru diabetici, care conține un inhibitor de apetit și care ar fi cauzat moartea a mai bine de o mie de persoane din Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel