Doctorul care a ajutat SUA să-l găsească pe Osama ben Laden, inculpat pentru trădare în Pakistan
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
KENYA BOMBINGS LADEN
KENYA BOMBINGS LADEN

Doctorul acuzat de implementarea unei false campanii de vaccinare pentru a permite agenţiilor americane de informaţii să obţină mostre ADN care au condus în final la uciderea lui Osama ben Laden va fi inculpat pentru trădare, a anunţat joi Ministerul pakistanez al Informaţiilor, citat de CNN.

Comunicatul Ministerului Informaţiilor, care prezintă un sumar al anchetei unei comisii privind moartea liderului reţelei al-Qaida, precizează că "un dosar de conspiraţie împotriva statului Pakistan şi înaltă trădare este întocmit" împotriva doctorului.

CIA a organizat o falsă campanie de vaccinare a copiilor în oraşul pakistanez Abbottabad înaintea raidului împotriva lui Osama ben Laden, în încercarea de a obţine mostre ADN ale membrilor familiei acestuia.

În cadrul pregătirilor pentru raidul soldat cu uciderea liderului terorist, agenţii CIA au recrutat un medic pakistanez, care a organizat un program de vaccinare în Abbottabad, început în cea mai săracă parte a oraşului, pentru a avea mai multă credibilitate.

Medicul Shakil Afridi a fost ulterior arestat de serviciile de informaţii pakistaneze (ISI) pentru cooperare cu agenţii americani, acesta fiind probabil unul dintre motivele deteriorării relaţiilor dintre Statele Unite şi Pakistan.

Osama ben Laden a fost ucis într-un raid al Statelor Unite, în mai, la Abbottabad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel