Dobrovie, demisie din cauza referendumului. USR îl vrea afară din Parlament
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Dan Barna, USR
Dan Barna, USR
USR i-a răspuns public lui Matei Dobrovie după ce acesta a părărsit partidul în urma deciziei de a vota la referendumul pentru familie.

USR a transmis joi că regretă decizia intempestivă a deputatului Matei Dobrovie de a părăsi partidul prin invocarea unor incompatibilităţi doctrinare şi îi cere acestuia să demisioneze şi din poziţia de deputat.

'Vocile tuturor, indiferent de orientare, sunt binevenite şi chiar necesare într-o grupare politică precum USR, pentru a putea contribui la modernizarea României. În ciuda celor susţinute de Matei, USR rămâne un partid format din oameni care respectă principiile care ne-au adus împreună: respectul pentru drepturile omului, onestitate, integritate şi dorinţa de a contribui la dezvoltarea şi europenizarea României", arată USR într-un comunicat.

"USR rămâne ca şi până acum un partid deschis"

Potrivit Uniunii, Matei Dobrovie a contribuit în acest an cu multe idei care s-au transformat în proiecte USR, susţinute de colegii din filială şi din grupul parlamentar al USR.

"Aceste proiecte, bazate pe valorile noastre comune, vor continua să fie promovate şi dezvoltate de către noi. Sperăm ca Matei Dobrovie să îşi respecte promisiunile faţă de colegi făcute la nominalizarea lui drept candidat al USR şi să ia şi decizia morală a demisiei din poziţia de deputat al Parlamentului României. USR rămâne ca şi până acum un partid deschis tuturor opţiunilor de conştiinţă ale membrilor săi prezenţi şi viitori şi va continua schimbarea pe care a început să o aducă în politică: mai multă transparenţă, fără corupţie!", conchide comunicatul USR.

Anunțul lui Matei Dobrovie

Joi, deputatul Matei Dobrovie a anunţat că demisionează din USR, acuzând faptul că partidul a fost "deturnat" de un grup care "a folosit o temă sensibilă, divizivă, cea a familiei, pentru a prelua puterea".

"Susţin iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi demisionez din USR. Am votat "pentru" în Camera Deputaţilor şi îndemn cetăţenii României să iasă la vot pe 6 - 7 octombrie! Această iniţiativă civică este un exerciţiu democratic util, legitim şi îmbucurător. Este pentru prima dată când cetăţeni ai României strâng peste 3 milioane de semnături pentru a participa la o decizie. Voinţa lor nu trebuie şi nu poate fi ignorată", a scris Dobrovie pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel