Doar unul din cinci români spune că este afectat de decizia CEDO privind familiile formate din persoane de același sex
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Un sondaj realizat de Novel Research în perioada 8-12 mai arată că românii nu sunt mai deloc afectaţi de decizia CEDO privind familiile formate din persoane de acelaşi sex. 

Astfel, conform sondajului, 38,7% dintre cei care au răspuns la întrebarea "Cât de mult va afectează decizia, CEDO, în urma căreia: "Familiile formate din persoane de același sex trebuie recunoscute legal și protejate de toate statele din Consiliul Europei, inclusiv România”?" au spus "foarte puţin". Doar unul din cinci români este afectat "foarte mult" de această decizie (22,7%). 

18,4% dintre respondenţi au spus că sunt afectaţi "nici mult, nici puţin", în timp ce 9,1% au spus că sunt afectaţi "mult" de această decizie. 

Tot potrivit acestui sondaj, "foarte mult" sunt afectate de această decizie persoanele de gen feminin (23,6%). Prin comparaţie, doar 20,8% dintre bărbaţi spun că sunt afectaţi foarte mult de decizia CEDO. 

Dacă ar fi să mergem pe categorii de vârstă, cei mai afectaţi de această decizie sunt respondenţii cu vârsta peste 65 de ani (30,9%), în timp ce la polul opus se află persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani (12,3%). Tot aceştia din urmă sunt şi cei mai puţin afectaţi, 54,2% dintre respondenţii din această categorie de vârstă spunând că sunt afectaţi "foarte puţin" de decizia CEDO. 

La distribuţia pe tipuri de localităţi, 25,2% dintre cei care sunt afectaţi "foarte mult" sunt din urbanul mare, urmaţi îndeaproape de cei din mediul rural (24,6%) şi de cei din urbanul mic (23,5%). 

Cel mai mic procent al celor afectaţi foarte mult de decizie a fost înregistrat la Bucureşti, 14,3%. Tot la Bucureşti a fost şi cel mai mare procent al celor impactaţi "foarte puţin" de decizie. 51,7% dintre respondenţii din capitală au selectat acest răspuns. 

La acest sondaj au participat 910 persoane. 

VEZI DATELE SONDAJULUI ÎN GALERIA FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel