DOAR ceea ce mâncăm produce atât de mult carbon încât Acordul de la Paris va fi încălcat
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay/Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay/Imagine cu rol ilustrativ
Producția agricolă și dieta umană sunt atât de bogate în emisii de carbon încât doar acestea ar putea să facă imposibilă respectarea Acordului de la Paris, chiar dacă toate celelalte surse de carbon s-ar opri.

Conform The Guardian, agricultura și mâncarea reprezintă o treime din întreaga producție de gaze cu efect de seră din prezent. 16 miliarde tone de dioxid de carbon au fost generate de sistemul mondial de hrană între 2012 și 2017. În celelalte industrii bogate în emisii de carbon, creșterea a încetinit datorită tehnologiilor curate care au fost impuse de legislatori, însă producția de hrană nu a primit aceeași atenție.

Cercetătorii au descoperit acum că dacă trendurile continuă, finalul acestui secol va vedea 1.356 de gigatone cumulative în plus. Doar această cantitate masivă va fi suficientă să încălzească de una singură planeta cu 1,5 grade Celsius în anii 2060, până la 2 grade Celsius la finalul veacului, încălcând astfel Acordul. „Este nevoie de mai multă concentrare și mai mult efort pentru a reduce emisiile din sistemul alimentar. Emisiile de gaze cu efect de seră din sistemele de hrană au crescut din cauza schimbărilor dietetice – mai multă mâncare în general, cu o mai mare proporție care vine de la animale – mărimea populației și modalitatea de producere”, a transmis autorul studiului, Michael Clark.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel