DNA. Urmărire penală in rem în dosarul de deturnare de fonduri de caritate de către oficialii UNPR
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Procurorii DNA au început urmărirea penală in rem într-un dosar în care cercetează modul în care oficiali ai UNPR au cheltuit banii partidului, iar în acest caz au fost făcute şi percheziţii în decembrie 2015, au declarat surse judiciare, precizează rtv.net.

Procurorii DNA au ridicat în decembrie de la sediul UNPR documente, într-un dosar care vizează deturnarea banilor strânşi pentru cei afectaţi de criza financiară.

UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate privind Fondul Solidaritatea, constituit în 2010 pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară, a anunţat, vineri, formaţiunea condusă de Gabriel Oprea.

DNA a solicitat, în decembrie 2015, documente privind modul de constituire a Fondului Solidaritatea şi destinaţia finală a sumelor încasate în acest cont, informează UNPR într-un comunicat de presă.

[citeste si]

Partidul precizează că, în mai 2010, UNPR a anunţat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară.

Potrivit surselor citate, în 11 decembrie 2015, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au făcut percheziţii la sediul UNPR, de unde au ridicat documente financiare, acţiunea nefiind urmată de audieri la acel moment.

Anchetatorii DNA au deschis un dosar şi au început urmărirea penală in rem, pentru fapte privind modul de cheltuire a banilor UNPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel