DNA - URMĂRIRE PENALĂ 9 MINIȘTRI. COZMIN GUȘĂ, despre demersul DNA: "Este un tsunami politic"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cozmin Gușă a comentat solicitarea DNA de începere a urmăririi penale pentru nouă foști miniștri, în dosarul ce privește acordarea licenţelor Microsoft. Acțiunea DNA reprezintă "un "tsunami politic", cu ecouri la nivel internațional, care va atrage consecințe în planul "reașezării politice, din decembrie, după alegerea noului președinte", a opinat consultantul politic.

"În mod normal, este un tsunami politic. Este foarte greu să temperezi entuziasmul, când asemenea acuzații se fac. Mă refer aici la cetățenii care, în sfârșit, văd cum corupția e transpartinică, cum oamenii pe care i-ar fi suspectat de responsabilitate sau cinste, fruntași din diverse partide, mai mult, dușmani politici, care se acuzau de fel de fel de lucruri, dar în niciun caz de scandalul Microsoft, de aceste dosare - și aici mă refer la Funeriu și Andronescu.

Citește și: DNA cere începerea urmării penale pentru 9 foști miniștri

Aceste lucruri țin de spectaculos, este un scandal cu reverberații internaționale, iar felul în care se va comenta acesta, bineînțeles că va zgudui clasa politică, cu consecințe, nu în campania electorală de acum, dar va avea consecințe pentru reașezarea politică, din decembrie, după alegerea noului președinte.

O să vă spun concluzia: Închipuiți-vă că acești nouă oameni, pe care îi titrați voi, probabil că sunt câțiva zeci de oameni din România, au în spatele lor o încrengătură, care înseamnă structura de partid de sub ei sau de desupra lor, iar dacă ne uităm la Mihai Tănăsescu, vorbim deja și de familia lui, pentru că acolo, din câte știu eu, e implicat și fiul lui Mihai Tănasescu, deci duce la o dramă de familie. Este o dramă arborescentă, de jos în sus, în planul partidelor politice, dar și în plan personal, dacă sunt implicate familiile oamenilor politici. În mod evident, va marca acest final de an, poate nu în legătură directă, ci indirectă cu prezidențiabilii", a declarat Cozmin Gușă, la Realitatea Tv.

Vezi și: Andronescu, în vizorul de DNA: Îmi dau foc în piaţa publică dacă...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel