DNA: TUDOR CHIUARIU a cerut 3 milioane de euro pentru a-și folosi influența
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 15 ian 2015, 19:26
WhatsApp
Direcția Națională Anticorupție a făcut joi publică o nouă acuzație la adresa senatorului Tudor Chiuariu. Potrivit procurorilor, Tudor Chiuariu i-ar fi pretins lui Paltin Gheorghe Sturdza suma de 3.000.000 de euro, pentru a obține, cu ajutorul influenței sale asupra unor funcționari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure.

Iată comunicatul DNA:

"În completarea comunicatului nr. 64/VIII/3 din data de 10 ianuarie 2015, referitor la dosarul penal constituit ca urmare a unor suspiciuni de fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus extinderea urmăririi penale față de inculpatul CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o altă infracțiune de trafic de influență, pe lângă cele menționate în comunicatul din 10 ianuarie 2015.

Vezi și: Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL

În ordonanța de extindere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date și indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt: 

În contextul demersurilor infracționale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafețe de teren forestier către inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, la data de 12 aprilie 2013, după ce a încetat orice raport juridic între Paltin Gheorghe Sturdza și Varga Ioan Gheorghe (coinculpați în prezenta cauză), la biroul SCA CHIUARIU ȘI ASOCIAȚII din București a avut loc o întâlnire între Paltin Gheorghe Sturdza și Chiuariu Tudor Alexandru.

Cu ocazia acelei întâlniri, după ce Chiuariu Tudor Alexandru l-a asigurat pe Paltin Gheorghe Sturdza de influența sa avută asupra funcționarilor publici din județul Bacău implicați în procedura de punere în executare a deciziei nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna, i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obține, cu ajutorul influenței sale asupra respectivilor funcționari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure.

Inculpatului Chiuariu Tudor Alexandru i s-au adus la cunoștință noua acuzație, la data de 15 ianuarie 2015, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală".

Vezi aici primul comunicat DNA despre Tudor Chiuariu: Chiuariu, trei capete de acuzare în dosarul retrocedărilor: mită de 2,5 milioane euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?