DNA: TUDOR CHIUARIU a cerut 3 milioane de euro pentru a-și folosi influența
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Direcția Națională Anticorupție a făcut joi publică o nouă acuzație la adresa senatorului Tudor Chiuariu. Potrivit procurorilor, Tudor Chiuariu i-ar fi pretins lui Paltin Gheorghe Sturdza suma de 3.000.000 de euro, pentru a obține, cu ajutorul influenței sale asupra unor funcționari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure.

Iată comunicatul DNA:

"În completarea comunicatului nr. 64/VIII/3 din data de 10 ianuarie 2015, referitor la dosarul penal constituit ca urmare a unor suspiciuni de fapte de corupție legate de atribuirea unor mari suprafețe de teren forestier, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus extinderea urmăririi penale față de inculpatul CHIUARIU TUDOR-ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit o altă infracțiune de trafic de influență, pe lângă cele menționate în comunicatul din 10 ianuarie 2015.

Vezi și: Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL

În ordonanța de extindere a urmăririi penale întocmită de procurori se arată că există date și indicii rezonabile care conturează următoarea stare de fapt: 

În contextul demersurilor infracționale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafețe de teren forestier către inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe, la data de 12 aprilie 2013, după ce a încetat orice raport juridic între Paltin Gheorghe Sturdza și Varga Ioan Gheorghe (coinculpați în prezenta cauză), la biroul SCA CHIUARIU ȘI ASOCIAȚII din București a avut loc o întâlnire între Paltin Gheorghe Sturdza și Chiuariu Tudor Alexandru.

Cu ocazia acelei întâlniri, după ce Chiuariu Tudor Alexandru l-a asigurat pe Paltin Gheorghe Sturdza de influența sa avută asupra funcționarilor publici din județul Bacău implicați în procedura de punere în executare a deciziei nr. 231/2012 a Tribunalului Covasna, i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obține, cu ajutorul influenței sale asupra respectivilor funcționari, punerea în posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de pădure.

Inculpatului Chiuariu Tudor Alexandru i s-au adus la cunoștință noua acuzație, la data de 15 ianuarie 2015, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală".

Vezi aici primul comunicat DNA despre Tudor Chiuariu: Chiuariu, trei capete de acuzare în dosarul retrocedărilor: mită de 2,5 milioane euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel