DNA Timișoara: Femeie reținută după ce ar fi cerut mită de aproximativ 100.000 de euro ca să intervină la un europarlamentar și să "rezolve" angajări la spitale și penitenciar
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 07 feb 2023, 09:45
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 06 februarie 2023, a unei suspecte, pentru comiterea a opt infracţiuni de trafic de influenţă.În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2019 - 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor persoane din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar şi că-i va determina pe aceştia să faciliteze:
- angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unităţi spitaliceşti,
- angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiaşi persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad,
- obţinerea a două finanţări din fonduri europene pentru familia martorului.

În contextul menţionat mai sus, la data de 06 februarie 2023, suspecta ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranşă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital.

Suspectei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 07 februarie 2023, suspecta urmează să fie prezentată Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Menţionăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?