Urmărește emisiunea live
DNA, reacție oficială în scandalul videoconferințelor cu SRI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
DNA a transmis o dezmințire cu privire la videoconferințele cu SRI. 

DNA transmite că informațiile cu privire la fabricarea/înscenarea unor dosare penale, urmăriri penale la ordine, cu implicarea unor politicieni sau a SRI și folosirea unor metode nelegale sunt ”neadevărate, ofensatoare și absurde și au menirea de a discredita activitatea procurorilor DNA, fiind folosite ca o stratagema de către persoane interesate de a formula apărări în spațiul public și nu în fața unei instanțe de judecată.”

DNA a redat mai mult ”afirmații denigratoare”, care fac referire la videoconferința dintre SRI și DNA, organizată de Florian Coldea, supravegherea ziariștilor de către Coldea-Kovesi. În completare, precizează că informațiile sunt total neadevărate, ”procurorul șef al DNA nu a participat la videoconferințe organizate de SRI, nici săptămânal, nici ocazional și nu are instalate în birou terminale speciale prin care să poată comunica instantaneu cu SRI.

”Nu există și nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA și nici protocol secret Coldea/Kövesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întâlniri între procurori și ofițerii de informații în case conspirative. Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedură penal și Legea 78/2000” mai precizează DNA.

DNA a sesizat CSM pentru a face ”verificări pentru a constata în ce măsură, prin informațiile transmise, este afectată independența sistemului judiciar și prestigiul magistraților.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel