DNA: Raportul MCV confirmă parcursul şi eforturile deosebite depuse de DNA în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 23 noi 2022, 14:16
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
România a înregistrat progrese în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, în special rezultate pozitive obţinute în materie de eficacitate a investigării şi a sancţionării corupţiei la nivel înalt, susține DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, citat de Agerpres, raportul MCV recunoaşte rolul activ al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în atingerea uneia dintre condiţiile trasate prin MCV şi anume Măsura 3 - Combaterea eficientă a corupţiei la nivel înalt.

"Raportul confirmă parcursul constant profesionist şi eforturile deosebite depuse de DNA în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. În pofida unor provocări legate de cadrul instituţional şi legislativ, în ultimii ani, DNA a obţinut rezultate concrete: mai mulţi inculpaţi trimişi în judecată, mai multe persoane cu funcţii publice înalte deferite justiţiei, mai multe condamnări obţinute, mai puţine achitări şi mai multe sesizări înregistrate - un semn de recâştigare a încrederii cetăţenilor. Procurorul şef Crin Bologa, alături de conducerea instituţiei, îşi exprimă aprecierea faţă de eforturile depuse de procurorii anticorupţie şi de celelalte categorii de personal ale DNA în obţinerea de rezultate concludente şi incontestabile în lupta împotriva corupţiei", mai declară DNA.

DNA îi asigură pe cetăţeni că rămâne o instituţie puternică şi pe deplin angajată în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt şi mediu şi că va continua munca în mod susţinut şi eficient, cu respectarea standardelor de profesionalism şi cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale.

Citește și:

Ciolacu, după ridicarea MCV: Presupun că nu mai există nicio barieră pentru aderarea României la Schengen

'Mi se pare că numai noi şi bulgarii mai aveam acest Mecanism, MCV. În acest moment presupun că nu mai există nicio barieră pentru aderarea României la Schengen şi ultima barieră, cu toate că nu era o impunere pentru aderarea la spaţiul Schengen retragerea MCV-ului din România, dar în acest moment România şi sper mai ales după 8 decembrie, când vom intra în spaţiul Schengen, România este cu toate drepturile în interiorul Uniunii Europene. O să vină şi OECD-ul. Când faci coaliţii atât de mari, reuneşti două doctrine total diferite, e normal ca românii să se aştepte şi la lucruri de o asemenea anvengură, cum a fost cu aderarea la Uniunea Europeană, cum a fost cu aderarea la NATO, acum cu aderarea în spaţiul Schengen şi depăşirea unei poveşti interminabile, din punctul meu de vedere, cea cu MCV', a spus Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că 's-a închis un capitol negru pe care l-a plătit PSD, cu 90% nevinovat, dar gestionat greşit'. Totodată, Marcel Ciolacu, a susţinut că actuala coaliţie de guvernare trebuie să funcţioneze până în 2024.

'Mai avem multe de făcut în perioada următoare. Cred cu tărie că această coaliţie trebuie să funcţioneze până în anul 2024. Pentru că am văzut ce a însemnat USR-ul, oamenii noi, n-aş vrea să intru în mari detalii, 90% din ceea ce ni s-a întâmplat, pentru că e o mare diferenţă între adevăr şi percepţie, adevărul era unul, percepţia era că suntem nişte infractori cu toţii, s-a datorat acestei invenţii USR (...).

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?