DNA, percheziții la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Procurorii DNA Ploiești efectuează percheziții, marți dimineață, la sediul central din București al Autorității Electorale Permanente (AEP). 

UPDATE: Ana Maria Pătru a fost reținută. Ea și-a dat demisia din funcție. 

UPDATE: Ana Maria Pătru a fost ridicată de la o locuință din Voluntari și va fi dusă la audieri la DNA Ploiești. 

UPDATE: Soțul șefei AEP ar fi încercat să fugă cu documente relevante pentru anchetă. Vezi AICI mai mult

UPDATE: Vizată de anchetă ar fi chiar președinta AEP, Ana Maria Pătru. Vezi AICI mai mult

UPDATE: DNA a transmis un comunicat de presă în care precizează: ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupție.

În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș"”. 

Surse citate de Agerpres susțin că procurorii DNA Ploieşti fac percheziţii la sediul Autorităţii Electorale Permanente. 

UPDATE: Dosarul vizează suspiciuni privind săvârşirea unor fapte de corupţie, respectiv spălare de bani şi trafic de influenţă, transmite Agerpres, citând surse. 

UPDATE: Procurorii DNA ar ancheta furtul de voturi, potrivit Antena 3. Anchetatorii ridică acum documente. 

AEP, așa cum se descrie în cartea de vizită, ”are misiunea de a asigura organizarea şi desfăşurarea alegerilor şi a referendumurilor, precum şi finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu respectarea Constituţiei, a legii şi a standardelor internaţionale și europene în materie”.

În acest context, demersul procurorilor este însemnat în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare și după alegerile locale din iunie 2016. Rămâne de văzut de ce sunt efectuate aceste percheziții la AEP. DCNews a încercat să contacteze instituția, dar fără răspuns. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel