Data publicării:

DNA, noi obiective. Chirieac, după declarațiile lui Voineag: Cincinalul în 4 ani și jumătate / Cazul de la Vaslui a fost ca la carte

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarațiile lui Marius Voinea, procurorul-șef DNA.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit telefonic la Antena 3 CNN, unde a comentat declarațiile procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag.

„Am văzut cum a acționat DNA-ul în cazul de la Vaslui, iar din punctul meu de vedere a acționat ireproșabil, cu dovezi. Nu s-a scos omul în cătușe - aia era dovada, că la 8 dimineața a ieșit cu cătușe din sediul DNA și era vinovat - ci a fost ca la carte. S-a văzut că s-au luat banii, ce s-a discutat etc. Dacă DNA va veni în continuare cu astfel de dosare, jos pălăria!

În rest, asta cu dosarul de impact, unul pe an per procuror este cumva întrecerea socialistă, cincinalul în 4 ani și jumătate. Înțeleg că domnul procuror-șef Voineag a rupt-o cu fostul DNA, cu războiul româno-român și cu miile de cazuri în care oamenii au fost distruși și în final instanțele de judecată au dat că fapta nu există. felicitări domniei sale pentru Vaslui, dar nu vrem să vedem neapărat dosare de mare impact, ci vrem să vedem o luptă reală împotriva corupției indiferent de culoarea politică.

La vremea respectivă, în timpul războiului română-român, fostul DNA avea o apăsare așa către un anumit partid politic. Cazuri strigătoare la cer, din alte zone politice, nu erau anchetate ... cum se întâmplă și acum. Dosarul doamnei Clotilde Armand de la ANI e anchetat de Parchetul de pe Lângă Judecătoria Sectorului 1, nu de către DNA. Nu înțelegem lucru acesta“, a spus, la Antena 3 CNN, Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI       -      Marius Voineag, șeful DNA: Instituția s-a abătut în ultima perioadă de la combaterea corupției de nivel înalt. Trebuie să ne asumăm măcar un dosar de calibru, per procuror

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel